AIK fick sista ordet i Piteå

Det såg ut som att AIKs 1-0-mål från sjätte minuten skulle räcka till seger men i 89:e minuten kvittrade hemmalaget Piteå IF på straff. AIK visade moral och lät sig inte nedslås av den motgången utan kom igen och gjorde 2-1 på tilläggstid.

Därmed har AIK tagit hälften av sina segrar i Damallsvenskan mot just Piteå IF, för fyra är totalt vad man noterat. Liksom på Skytteholm var Sarah Storck segerskytt för AIK.

Det såg annars ut som före detta AIK:aren Clara Markstedt skulle rädda poäng åt Piteå IF. Hon hade en chans som publiken på LF Arena (872) tyckte borde blivit straff ett par minuter innan nästa chans som gav straffen. Jennifer Egelryd klackpassade fram till Clara som blev nerdragen. June Pedersen satte bollen säkert bakom Brittany Anghel i AIK-målet.

Piteå visade upp ett antal fina anfallskombinationer med förutom Clara, Ronja Andersson och Pauline Hammarlund i rollerna.
Emma Lundh hade efter 21 minuter AIKs bästa chans att öka ledningen med ett skott i stolpen ur fritt läge.
Målet som avgjorde föregicks av Sarah Fredrikssons skott som PIF-målvakten Hilda Carlén tvingades lämna retur på och där var Sarah Storck framme.
Positivt för hemmalaget var Josefin Johanssons come-back efter nyckelbensskadan.

Taggar: ,