Redan säkert - IFK Kalmar åter i Elitettan

IFK Kalmar krossade Örebro SK Söder med 8–0 i den första matchen i kvalet till Elitettan. Efter 2–0 i paus, släppte IFK Kalmar på ordentligt och Örebrospelarna hängde inte med. – Vi gör en helgjuten insats i 90 minuter, sa tremålsskytten Lisa Malmström, som också utsågs till matchens lirare
Jubel i IFK Kalmar som slog Örebro SK Söder i Elitettan-kvalet med hela 8–0 hemma på Gröndal i Kalmar.FOTO: IFK Kalmar

Malmström inledde målskyttet efter tolv minuter genom att nicka in en hörna från IFK Kalmars lagkapten Elin Olofsson. Då hade redan IFK Kalmar skapat en antal chanser.
– Vi är ett väldigt bra lag och har underbar stämning i gruppen. Idag jobbade vi fantastiskt för varandra därute.
Matchen fick en tremålsskytt till i Linnea Johansson. Det var mer väntat än att den defensiva mittfältaren Malmström skulle göra tre mål. Linnea Johansson var division 1 Östra Götalands skyttedrottning med sina 34 mål.
– Vi var starkare både offensivt och defensivt. Det här var en laginsats, tyckte hon och instämde med Lisa Malmström.
Faktum är att IFK Kalmar bjöd på en provkarta på sätt att göra mål: på hörna, på frispark, frilägen, skott utifrån, returer…
– Idag jobbar vi fantastiskt bra på alla fötter. Vi höll oss till matchplanen och gjorde rätt saker, tyckte IFK Kalmars tränare Jonas Walfridsson,

I Örebro SK Söder var det av naturliga skäl dämpade miner. Förutom brakförlusten råkade också högerbacken Camilla Erkisi ut för en knäskada som såg otäck ut . Erkisi fick bäras av planen.
När det gällde själva matchen var Örebro SK Söders tränare Niclas Callgård mycket rak på sak:
– Det här var klasskillnad. IFK Kalmar var större, snabbare och bättre än vi. Det blir ingen kul hemresa och det blir inte någon kul returmatch heller. Samtidigt är det nyttigt, eftersom vi ser vad vi måste jobba på.
Niclas Callgård tror dock på Örebro SK Söder på sikt.
– Klubben är ung och har bara funnits ett tiotal år. Vi har gjort en lång resa, klubben har aldrig varit så här högt uppe förut. Vi får försöka se och lära.
Mål, IFK Kalmar: Lisa Malmström 3, Linnea Johansson, 3, Antonia Conradsson, Amanda Fredriksson.

Text: Joakim Carlsson