Charlotte Rohlin åter till landslaget

Det ser ut om att Charlotte Rohlin får avsluta årets landslagssäsong på plan när Sverige möter Tyskland i Örebro på onsdag. Hon har kallats in som ersättare för återbud på grund av skador.

Charlotte har haft en skadefylld säsong, men kämpat sig tillbaka i Linköpings FC med klart mål att även komma med i Sveriges damlandslag. Sedan hon spelade VM-kvalmatchen i Nordirland i april har Charlotte varit utanför landslaget i följande sju matcher och fått se andra spelare på hennes position i mittförsvaret.

Förbundskapten Pia Sundhage har fått återbud från Hanna Folkesson (Umeå IK) som återhämtar sig från en hjärnskakning samt inte oväntat Sara Thunebro som bröt näsan i Eskilstuna Uniteds match mot KIF Örebro.

Det blir två Linköpings-spelare som fyller upp, förutom Charlotte Rohlin backkollegan Magdalena Ericsson, som i sin tur ersätts av Kopparbergs/Göteborgs Julia Wahlberg, i D23-landslaget mot Norge. Magdalena har tvingats lämna återbud på grund av en vadskada och ersätts av KIF Örebros Elin Magnusson.