Danska Fortuna välrustat för Malmö-matchen

Fortuna Hjörrings tränare Brian Sörensen är optimist inför bortamatchen i UEFA Women´s Champions League mot FC Rosengård i Malmö. Det blir årets höjdpunkt för Fortuna Hjörring, Danmarks mästarlag, när de på lördagen kl 15 springer ut på Malmö ip för att möta det svenska storlaget.
Fortuna mötte Tyresö i Champions League 2013. Nadia Nadim i vitt är en av Danmarks bästa spelare. Foto: Bildbyrån

Fortuna-spelarna ser fram emot åttondelsfinalen och inställningen är att prestera ett bra resultat att ha med sig till returen på Ålborg stadion torsdagen den 13 november kl 19.30.
– Vi känner oss väl förberedda. Vi har nyligen spelat en testmatch, ett genrep om man så vill, mot ett herrlag och vann med 3-1. Det ger oss ytterligare litet optimism inför Malmö, säger tränare Brian Sörensen.

Han är dock litet bekymrad inför risken att två av lagets bästa spelare Chi Chi Igo och Karoline Smidt inte kommer till spel. De har båda haft ont av skador. Chi Chi Igbo vrickade foten i testmatchen och Karoline Smidt väntar på knäoperation.


– Men när det gäller övriga spelare ser det bra ut och vi kan bjuda Rosengård kvalificerat motstånd. Vi vet att det blilr svårt. Svenskorna har ju tre superstjärnor, bland andra Marta, Ramona Bachmann och Anja Mittag som kan hota alla motståndare, säger Brian Sörensen.
– Jag har sett det svenska laget i tre matcher och studerat det på video så vi känner oss väl förberedda. Matchen i Malmö är ytterst avgörande. Resultatet kommer att visa om vi kan gå fram till kvartsfinal.

Fortuna Hjörring har upprepade gånger blivit danska mästare och har stort erfarenhet från UEFA Women´s Champions League. Klubben utvecklar i sin amatöravdelning åtskilliga talanger som för närvarande tränger på för att få plats i ligalaget.
Den stora ungdomsavdelningen har en enorm ekonomisk uppbackning från den internationella fotbollsturneringen Dana Cup som spelas i Hjörring varje år sista veckan i juli. 2014 deltog 1011 lag från 45 nationer varav åtskilliga från Sverige. Omkring 20.000 unga fotbollsspelare hade roligt i Hjörring i somras och Fortuna förväntar ännu fler till sommaren 2015.