Markus Tilly: "Vi ska inte haka upp oss på alla avslut"

I ett gråkallt Ålborg gick det att lägga kalkerpapper och föra över flera detaljer från helgens match i Malmö. Rosengård dominerade till vinst 2-0 och Kathrin Schmidt gjorde det sista målet. Effektiviteten, ett spelmål på 24 avslut kunde och borde varit bättre.

I ett gråkallt Ålborg gick det att lägga kalkerpapper och föra över flera detaljer från helgens match i Malmö. Rosengård dominerade till vinst 2-0 och Kathrin Schmidt gjorde det sista målet. Effektiviteten, ett spelmål på 24 avslut kunde och borde varit bättre.
– Sant, men det räckte eller hur, löd Markus Tillys replik till pressuppbådet.

Skottstatistiken, tolv avslut på mål plus tio som hamnade utanför ramen och två som täcktes undan spräckte inte tränarrustningen. Tilly slöt upp kring 2-0-segern.

– Vi gjorde det som krävdes, vann med 4-1-totalt, log han.

– Jag är nöjd, vi är kvartsfinal i Champions League. Vi ska inte haka upp oss på alla avslut, det är fantastiskt att vi har 24 avslut i en bortamatch. Det är skitbra, absolut.

Orden var svåra att motsäga för kvällen, Hjörring stack sällan emellan.

Men så länge matchen stod och vägde resultatmässigt vid 0-0, kunde en förlupen boll i det egna nätet ha ändrat kursen totalt.
– Det räcker att det blir en hörna och en touch på det, då står det 1-0 och dom är vidare, sade Markus Tilly.

Rosengård avfyrade ett antal lösa skott i första halvlek, innan Martas distinkta straffmål. En rejäl injektion till spelet och slagstyrkan.
– När vi gör vårt första blir tappar de geisten lite. Det var strax innan paus och psykologiskt viktigt.

Efter paus sköt Rosengård mer precist och distinkt, med en aktiv press som starkt försvar för ledningen.

Tränarkollegan Brian Sörensen fick erkänna sig besegrad. Bland alla svensklag Fortuna Hjörring stoppats av de senaste åren höll han Rosengård högt.
– I många moment är de på höjd med Tyresö. Försvarsspelet gjorde kanske Tyresö lite bättre men samtidigt gör vi bara ett mål. Rosengård är ett riktigt bra lag som kan ta sig hela vägen till finalen, bättre organiserade än de lag vi mött tidigare, sade han.

Michelle Betos räddade flera gånger i sista skedet för Hjörring. Vid det andra bortamålet fick målvakten kapitulera något lättvindigt, tappade bollen och Kathrin Schmidt kunde forcera fram 2-0 efter hörna och oreda.

Schmidts glänsande målform var precis hälften av det Rosengård uträttade mot Hjörring.

Som bekant lämnar hon nu för Hammarby och finns inte kvar, vad svenska mästaren än må möta i kvartsfinalen.

– Vi kan gott vänta med de tyska lagen till senare i turneringen, å andra sidan ska man inte underskatta energin från revanschlusta, sade Markus Tilly med anspelning på Wolfsburg som fällde laget och alla andra förra säsongen.

– Vi kände ifjor att vi kunde slå Wolfsburg. Då fick vi inte spela hemma på konstgräset, fortsatte tränaren och anknöt en sista gång till effektiviteten.

– Vi höjer oss alltid med utmaningen.