Ännu oklart mellan Marta och Rosengård

Marta gav klart besked om sin offensiva kompetens, jobbade förtjänstfullt och satte ett mål på straff. Kvällen där Rosengård säkrade Champions League-spel till våren blev dock ytterligare en där hon sköt sitt eget framtidsscenario framför sig.
- Vi är vidare, konstaterar Anja Mittag och Marta när de gratulerar varandra. FOTO: Petter Arvidson, Bildbyrån-

– Jag vet inte just nu, har ingen aning när det är klart, sade hon.

Alla hålls på halster om storstjärnans klubbadress nästa säsong. I Hjörring fanns en annan följetong som engagerade publiken hejvilt.

Rosengård dröjde med att göra mål, domaren sparade sin pipa från straffavblåsningar - ända fram till den 43:e minuten.

Ramona Bachmann klämdes till rejält när hon tog sig in i boxen, domaren fanns på nära håll och såg en ruff. Inte en minut för tidigt, tyckte Marta som tidigare känt sig förfördelad.

Det ropades högt från bortabänken ett par gånger tidigare, både när Kirsten van de Ven fick en tryckare av målvakten och när hon hindrades av ett utstucket ben.
– Hon tog mina ben helt, det kanske inte var meningen men hon touchade mig, sade Marta efteråt.

De uteblivna domsluten var historia, precis som alla tidigare chanser som runnit ut i sanden. Rosengård sökte en straffskytt, förstavalet Therese Sjögran satt just då på bänken.
– Det var jag eller Anja (Mittag), vi pratade före och hon ville inte ta den, sade Marta.

Anja Mittag:
– Jag kände inte riktigt självförtroendet, missade en straff förra säsongen. Då tappar man lite, speciellt i en sån här match kan man inte tveka. Om det hade stått 3-0 hade det varit annorlunda.

Hon kunde lämna över med lugn och ro och glädje. Marta fick en bra träff och nätade trots att målvakten gick åt rätt håll.

Efter 1-0 var det mer eller mindre avgjort. Marta spelade plusbetonat och företagsamt varhelst hon befann sig, en stark insats.
– Det var ingen dålig match, mycket kamp hela vägen. Jag tycker att jag gjorde det bra men jag är aldrig 100 procent nöjd, sade hon.

Sista matchen med gänget var det med garanti för den andra målskytten Kathrin Schmidt.
– Vi kommer att sakna henne, sade Anja Mittag som delade ut en av många hjärtliga kramar.

Schmidt, ja hela laget hyllades också av Rosengårdsklacken på 25 personer.
– Det är coolt på riktigt, sätta sig fem timmar i buss. Det var inte tyst en gång, det uppskattade vi verkligen, sade Mittag som kom bort en aning på torsdagkvällen.

Marta gjorde en av höstens allra bästa matcher, var ett hett namn efteråt av flera skäl. Än så länge är det locket på angående vilka färger hon bär nästa gång, åtminstone i klubblagssammanhang.
– Jag fortsätter träna, jag har match med landslaget. Det andra ligger på min agent, det är hans jobb.

Thorsten Frennstedt 2014-11-14 17:37

Klubbyte för Marta påhejas förmodligen av hennes agent, för då trillar det ner mer pengar i hans kassa efter förhandlingsarbetet.
För att traverstera en klassisk reklamslogan:
- FC Rosengård om Marta själv får bestämma.