Modigt men framsynt när FC Rosengård ska spara

FC Rosengård kommer att spara 3 miljoner kronor 2015. - Klubben tänker inte göra av med pengar som inte finns, förklarar FC Rosengårds VD Klas Tjebbes. Budgeten för A-lagsfotbollen blir mindre men ungdomsverksamheten får ökade medel.

– Vi måste anpassa kostymen, säger Håkan Wifvesson, styrelseordförande för FC Rosengård i ett pressmeddelande.
. Därtill kommer att kansliet minskas rejält.
- Vi kommer fortfarande att ha samma sportsliga ambition för a-lagsfotbollen, en fortsatt stark dam-och herrlagstrupp.
FC Rosengård kommer fortsatt satsa på att gå så långt som möjligt i UEFA Women´s Champions League med all fokus på sportslig framgång. De flesta spelare har också kontrakt under 2015.
Parallellt med detta kommer fokus under säsongen att ligga på att släppa fram unga spelare i ett tätt samarbete med F19-laget. Det långsiktiga målet är att bygga ett nytt ungt FC Rosengård. Tränarteamet, under ledning av Markus Tilly, kommer att vara navet i klubbens framtidssatsning. Klubben har liksom tidigare som ambition att 2015 vara en kandidat till seriesegern i Damallsvenskan och därmed även fortsätta spela i Champions League.

FC Rosengårds division 2-lag på herrsidan har motsvarande utmaning. Det gäller även här att släppa fram unga spelare i ett nära samarbete med U19-laget. Målet för herrlaget är att vinna division 2 med ett delvis nytt, ungt lag. Den långsiktiga målsättningen ligger fast och är att på några års sikt bli ett stabilt Superettan-lag, som ständigt släpper fram nya, unga spelare.

FC Rosengård kommer fortsatt att lägga kraften på ungdomsfotbollen och än mer på att långsiktigt bygga framgång genom att utveckla egna spelare. Här är utmaningen att bygga en röd tråd från fotbollsskolan via ungdomslagen till elitlagen. Fokus kommer att vara att utbilda ungdomsledare, skapa en tydligare ungdomsorganisation och ta fram klara riktlinjer.
Klubben kommer att satsa mer på F19- och U19-lagen och knyta dessa närmare de båda A-lagen.
- Vi vill bygga en långsiktigt hållbar verksamhet. Ungdomsfotbollen är fotbollens själ och hjärta. Klubbens mission är att ge en meningsfull fritidåt tjejer och killar i Malmö. FC Rosengård är en samhällsbyggare, både vad gäller klubbens sociala projekt och ungdomsverksamheten, framhåller Klas Tjebbes.

Silfver 2014-11-17 23:25

Och jag som trodde att det var en ekonomisk succé att slägga ner Ldb Malmö och gå över till Rosengård. Tycker det är patetiskt med damfotbollen i Malmö som i sin ständiga jakt på framgångar byter spelarlicens var 3-4 år. under ett annat namn. Hur roligt kan det vara och vara där i Malmö och vilken klubbkänsla är det egentligen ?

JonasE 2014-11-18 01:12

Samma sportsliga ambition?

Hur många måste man då plocka bort på kansliet för att spara 3 millar? Borde bli ca 10 pers. Undrar vad de gör idag....och om de gör nåt bra, vem ska göra det nästa år?
De har ju dessutom uppsägningstider så det går åt än mer.

Ungdomssatsningen ska ju öka också så då måste det väl sparas ännu mer?

Uppenbar risk för att göra en Tyresö, fartblindhet mot finalen i CL gör att de kommer att sajna Marta ändå trots allt, spela finalen, torska mot Wolfsburg och sedan lägga ned laget i sommar.

Vänta och se. Inside.

Martin 2014-11-18 03:44

Vet inte om jag skulle kalla beslutet för 'modigt' utan snarare logiskt. Det är av kritisk betydelse för svensk damfotboll att vi inte får några fler Tyresö-fall framöver och då framförallt bland de lag som återfinns i toppskiktet av tabellen. Nu utgår jag ifrån att man väljer att inte signa Marta, redan där har man ju säkert sparat en avsevärd del av de 3 miljoner det talas om, detta då man har en stark offensiv även utan henne och snarare bör satsa på att stärka upp defensiven om man vill gå för CL-seger i denna upplaga.

Lite intressant är ju att man från Rosengård talar om att man inte fått de sponsorer man hoppades på, låter inte detta EXAKT som de uttalanden som kom från Tyresö innan det brakade ihop där. Med tanke på att Rosengård redan fått ett tillskott från Malmö kommun på 950.000 för resekostnader i CL så kan de ju knappast räkna med mer pengar därifrån. Man undrar ju hur Rosengårds ledning kunnat tro att det är så annorlunda 'klimat' i Malmöregionen jämfört med Stockholm när det kommer till att dra till sig sponsorer.

Personligen tycker jag det är lite trist att det alltid verkar vara enstaka lag som tar i så de (nästan) knäcker sig med jämna mellanrum i Damallsvenskan, detta är tråkigt då det drabbar lag som satsar 'hållbart' och inte får chansen att konkurrera på schyssta villkor. Nu hoppas jag ändå att Rosengård bara tar det 'safe' för det sista Damallsvenskan behöver är ytterligare ett mästarlag i ekonomisk knipa.

Thorsten Frennstedt 2014-11-18 09:12

Tack vare detta Sveriges bästa damlag i fotboll har Rosengård fått ansikten med positiv utstrålning. Allmänheten i Malmö är nog tacksam för det, även den som inte kommer till matcherna. FC Rosengårds dilemma är att en annan del av befolkningen (läs sponsorer) tydligen har den gamla värderingen av stadsdelen.