Hedvig Lindahl blir Englands-proffs

- Jag är taggad för att spela med Chelsea och ser fram emot att vara delaktig i klubbens mål att vinna titlar, säger landslagsmålvakten Hedvig Lindahl till Chelsea Ladies FC hemsida. Det har länge varit oklart med var Hedvig ska spela sedan hon bestämde att inte fortsätta i Kristianstads DFF.

- Chelsea erbjuder mig utomordentliga möjligheter för mig att utvecklas som spelare och prestera på högsta nivå. Jag tänker mina prestationer tala för sig själv och vara en del av laget när vi tar ytterligare ett steg.

Chelsea Ladies FCs manager Emma Hayes tillägger:
- Hedvig håller världsklass och kommer att tillföra vårt spel ytterligare en dimension. Hennes rutin från VM och EM blir ovärderlig och vi behöver den kompetensen på alla fronter.

För mindre än ett år sedan blev Hedvigs lagkamrat under Malmö-tiden backen Emma Wilhelmsson Chelseas första svenska spelare.

LÄS MER
http://www.damfotboll.com/reportagextra/hedvig-om-sin-hoftrehab-och-klub...

Rufus 2014-12-23 19:08

Ett stort grattis till Hedvig! Och vilken julklapp till både henne och hennes nya klubb! Det var nog precis det som hon behövde, komma bort ett tag från den damallSVENSKA miljön för att kunna utveckla sina färdigheter. Alla som trott att keeper Lindahl var på väg bort från elitfotbollen får väl ta på sig en dumstrut under tomtemössan... ;)

Om jag inte missminner mig så fick Hedvig en förfrågan från en London-klubb för några år sedan, då hon fortfarande spelade för Linköpings FC. Om det nu var Chelsea eller Arsenal låter jag vara osagt. Nu är hon där, hursomhelst! :)

mia.e. 2014-12-23 20:53

Ja, det var verkligen en nyhet! Oj, vilken överraskning! Jag tänkte Sverige enbart, kanske Kristianstad i alla fall, men inte utomlands... Man får gratulera Chelsea Ladies FC och Hedvig Lindahl också, det låter spännande. Hoppas hon kommer tillbaka hem till Sverige i alla fall sen och någon klubb här efter ett tag. Lycka till till Hedvig Lindahl i alla fall!

(Ta det lungt i rehab och att komma tillbaka, bygg upp styrka ordentligt, träna säkert - och håll en låg profil medan du "pejlar" hur saker och ting funkar i utländsk klubb, är nog bra för alla "globetrotters", och allt det där man vill säga till alla som "drar iväg" lite längre än väntat, det vill man gärna lägga till...)

Roligt! ...Och Sverige är alltid "hemma" och finns kvar... Sedan, om hon får hemlängtan igen... Det är väl en liten omställning i alla fall, tänker man...

filifjonkan 2014-12-26 01:50

Sofia Jakobsson var väl ändå första svenska spelare i Chelsea...?