Ny policy i FC Rosengård

FC Rosengård har anställt Fredrik Persson, som kommer att ansvara för att ta fram en helt ny fotbollspolicy för klubbens alla delar, från fotbollsskolan upp till juniorlagen.
Fredrik Persson kommer att arbeta halvtid för FC Rosengård som Fotbollskoordinator.

Klubben kallar den nya tjänsten ”Fotbollskoordinator” och som sådan kommer Fredrik att arbeta mycket nära klubbens sportchefer och ungdomsledare. Syftet är att skapa en mer enhetlig grund för fotbollsverksamheten i form av ett tydligare policyarbete. Detta skall sedan generera i en gemensamt utformad spelarutbildningsplan som integrerar hela FC Rosengård.

Målsättningen är att skapa tydliga riktlinjer för ungdomsledare, spelare och föräldrar på hur klubben ser på ungdomsfotboll och utveckling av framtidens spelare. Fotbollspolicyn ska omfatta både de killar och tjejer som tränare med klubben.
- Detta är kanske det allra viktigaste vi gör just nu, förklarar Klas Tjebbes som är VD på FC
Rosengård. Vi lovade i höstas att stärka vår satsning på ungdomsverksamheten och detta är
ett led i det långsiktiga arbetet.

Fredrik Persson är 30 år och utbildad vid idrottsvetenskapliga programmet. Han läser också till idrottspsykolog på Halmstad Högskola. Han har en gedigen bakgrund som både spelare och ledare samt som instruktör hos Malmö FF och kommer att arbeta halvtid för FC Rosengård.
- Vi vill vara en attraktiv klubb för både pojkar och flickor i Malmö med omnejd. Vi har redan idag 600 spelare i vår verksamhet och vi hoppas på fler, fortsätter Klas Tjebbes. Vi vill också bli ännu bättre på att själva fostra framtidens a-lagsspelare. För det krävs en konsekvent
fotbollspolicy.

Han är redan i full gång med arbetet:
- Det är ett mycket spännande jobb och jag är väldigt tacksam över förtroendet. I början handlar det mycket om att besöka träningar och prata med alla duktiga
ungdomsledare, fortsätter han. Sedan fortsätter jag med själva policyarbetet, implementering och vidareutbildning av instruktörerna.