Rosengård vann mest på oavgjort

En match har spelats - fotbollsfansen gnuggar redan händerna inför returen. Trots massiv tysk press lyckades Rosengård skaka om Wolfsburg med ledningsmål av Marta. Verena Faisst räddade de regerande mästarna med kvitteringen till 1-1.
Marta blev tungan på vågen som så många gånger förr. Ett mål bort mot Wolfburg bäddar för spännande möte i Malmö nästa helg. Foto: Bildbyrån

Tungviktsmötet bjöd både finess och kamp på AOK Stadion. Rosengårds elva väckte också intresse, timmen före matchstart.
Frågan om vem, av småskadade Kathrin Längert och Zecira Musovic med sjukdom i kroppen under veckan, som skulle vakta målet var öppen fram till dess.
Svaret blev Zecira Musovic. Trots förkylning och missade träningar hade 18-åringen handskarna på i kvartsfinalen och gav själv positiva svar, i nuet och för framtiden.

Framför målvakten fanns en fembackslinje för att hantera Wolfsburgs alla världsstjärnor och offensiva talanger. På pappret en 5-3-2-uppställning, med givet klartecken för ytterbackarna att sticka upp.

En gång i matchinledningen, när Ramona Bachmann använt fin teknik för att trixa sig fram kunde Ali Riley fylla på och Rosengård spelade anfallsfotboll i en längre men sällsynt sekvens.
Det var Wolfsburg som regerade. De dubbla titelförsvararna högg på allt i början, dominerade mittfältet och använde kanterna för att få fram många spelalternativ.

Flera frisparkar och hörnor ökade pressen, inte minst på målvakten Musovic. Hon höll sig avvaktande ett par gånger, fick en varningssignal när en nick gick strax över ribban. När Wolfsburg siktade in sig hann CL-debutanten bli mer än varm i kläderna.
Ett riktigt elddop testade alla hennes kvaliteter, reaktionssnabbheten när Caroline Graham Hansen kom fri efter felträff från en försvarare och förmågan att läsa farliga lägen när hon fick upp båda händerna för att stoppa Alexandra Popps volleyskott.
Alltihop instinktivt och imponerande, fortfarande 0-0 efter flera fina målvaktsräddningar. Likaläge rådde alltjämt i paus med lite mer utjämnat spel.

Rosengård red ut den värsta anstormningen, kunde hämta andan och rensa luften sinsemellan när Line Röddik Hansen knockades och tvingades till byte. Therese Sjögran kom in, bortalaget fick lite mer att säga till om med den rutinerade inhopparen som framspelare och duon Ramona Bachmann/Anja Mittag som framspelare.

Wolfsburg började andra halvlek med ett nytt tempotryck. Nya fasta situationer, Rosengård fick rensa som Emma Berglund gjorde på mållinjen för att behålla nollan.
Mitt i all hemmapress stack Rosengård upp, Anja Mittag nådde fram till Marta som var iskall och säker med tillslaget till 1-0 efter 55 minuter.
Wolfsburg hämtade sig rätt snabbt, tio minuter senare satte man igång ett anfall med flera genomskärande passningar mellan försvarsspelarna. Julia Simic slog den sista till Verena Faisst och Zecira Musovic ställdes inför ett otagbart skott som nådde nät i burgaveln till 1-1.

En halv halvlek återstod, dryga 20 minuter utan mål men desto mer dramatik och några domslut att diskutera. Caroline Graham Hansen fick rött kort i en duell med Marta och en hel del heta känslor spetsade till slutfasen.

När Rosengård summerar 1-1-matchen bör känslospannet väga över i mentalt stärkande tankar. Oavgjort i halvtid av dubbelmötet, sedan Wolfsburg fått skral utdelning för all sin press. Returen spelas på Malmö IP:s konstgräs nästa lördag.

Håkis 2015-03-22 22:21

Känns tvivelaktigt trots allt att Rosengård nu skulle vara favoriter till avancemang.Trots 1-1 borta och Wolfsburgs skadeproblem är det inget lag man vinner mot på beställning.2-2 hade känts tryggare.Lycka till Rosengård