Marta och Anja strör rosor för varandra

Till vardags är de två målfarliga spelare i FC Rosengård, Malmö. På onsdagen ställs Anja Mittag och Marta mot varandra när Tyskland tar emot Brasilien i en landskamp som spelas i staden Fürth. Redan har 13.000 biljetter sålda i förköp. Tysklands fotbollförbund (DFB) har bett de båda FC Rosengård-spelarna att beskriva varandra.
Anja Mittag och Marta i FC Rosengård. Foto: Bildbyrån

Anja: Marta är en riktig lagspelare och berikar alla lag. Det är roligt att spela med henne. Jag tror att många har fått fel uppfattning om henne. Jag skulle önska att de fick lära känna Marta för att få veta att hon är en angenäm och trevlig människa.

Marta: Anja är en storartad spelare och mycket viktig för vårt lag, eftersom hon alltid är ute för att göra mål. Det är viktigt att någon på den här nivån har den kvalitén. Hon gör mål men spelar också fram. Anja är en kämpe som aldrig ger sig. Jag är lycklig för att hon spelar med oss.

Vad är Anjas styrkor?
Marta: Hon är alltid motiverad, vill alltid mer och försöker alltid bli bättre. På plan ger hon aldrig upp, det tycker jag är hennes största styrka. Utöver det vill jag framhålla hennes koncentration, hon är alltid fokuserad på spelet.


Vad hade ni gärna haft som den andra har?
Anja (om Marta): Hennes spel en-mot-en, det är genialt. Det är coolt hur ofta hon ställer sina motståndare. Marta har en inre styrka att kämpa som hon alltid plockar fram.
Marta (om Anja): Kanske hennes kyla, jag tycker det är typiskt för tyskorna, de är alltid coola om det gäller att ta beslut eller ändra spelsätt. Jag skulle gärna vilja ha litet av den kylan hur man agerar i stora matcher. Jag lär mig det långtsamt av Anja.