Jakobsson och Folkesson skadade

Det drog in en tung stämning över arenan efter de två skadorna som drabbade Sofia Jakobsson och Hanna Folkesson. Efter matchen var de det givna samtalsämnet och läkare Ylverton Tegner gav de svar han kunde – vilket inte var så många innan vidare undersökningar gjorts.
Hanna Folkesson grinar illa över skadan hon ådrog sig i matchen mot Danmark. Foto: Bildbyrån

Både Sofia Jakobsson och Hanna Folkesson gjorde en riktigt bra insats på planen idag, fram till de ödestigna minutrarna i andra halvlek när först Sofia föll över sin arm efter ungefär 70 spelade minuter och Hanna tio minuter senare ligger på gräset och vrider sig i smärta.

Sofia Jakobsson skadar sin armbåge när hon faller i en närkamp. Det såg otäckt ut och första tanken var att hon brutit armen. Lyckligtvis verkar det ”bara” handla om en översträckning av armbågen och enligt läkare Tegner kände hon sig redan något bättre även om hon fortfarande har ont. Armbågen ska undersökas närmare ikväll på hotellet.
– Jag fick en boll i djupet och försöker löpa på den. Sen hamnar vi i en duell och sen föll jag väl över armen och kände direkt att den översträcktes på något sätt. Det gjorde ont., beskriver Sofia Jakobsson situationen där hon blev skadad. Jakobsson hoppas vara tillbaka på planen snart:
– Som det känns nu tror jag det kommer gå över snart. Jag hoppas på att kunna spela finalen (i franska cupen) den 18 april.

Värre verkar det tyvärr vara för Hanna Folkesson som vred till och skadade sitt knä illa efter att ha storspelat i 80 minuter. Imorgon ska hon magnetröntgas för att fastställa vad det handlar om. Korsband är den rysliga tanken man tänker och det skulle i så fall innebära att hon missar VM. Hanna Folkesson har redan missat ett mästerskap på grund av knäskada, EM 2013. Då var det höger knä, ikväll skadade hon det vänstra. Det läkarna gör nu ikväll är att försöka hålla nere svullnaden och hålla henne smärtfri.
– Hon mår inte bra. Hon är ledsen och har ont, säger läkare Ylverton Tegner.

Förbundskapten Pia Sundhage ser sorgsen ut efter matchen. Hon lider med spelarna och känner sig både tagen och frustrerad.
– Vi skulle kunna prata om en massa roliga saker, men uppriktigt sagt är det svårt nu. De här två spelarna har varit så på gång. Båda har spelat bra fotboll. De är viktiga för laget! säger hon.

Sofia Jakobsson var mer tagen av Hanna Folkessons skada än sin egen.
– Min arm är väl en skitskada mot vad hon kanske har åkt på. Hennes skada skar i hjärtat på mig, avslutar Jakobsson.