Var sin poäng till Kalmar och Sirius

Det blev mållöst i Elitettan- premiären mellan IFK Kalmar och IK Sirius FK på Gröndal i Kalmar. Resultatet kan nog sägas vara rättvist eftersom de båda lagen dominerade var sin halvlek, även om IFK Kalmar hade de flesta och bästa målchanserna sett över hela matchen. – Vi hade tillräckligt med chanser för att kunna vinna, konstaterade IFK-tränaren Jonas Walfridsson.
Mathilda Johansson Prakt spelar in mot Tilda Bengtsson och Fanny Nilsson framför Sirius målvakt Clara Ringmar. FOTO: Joakim Carlsson/IFKKalmar

De båda mittbackarna och lagkaptenerna Elin Olofsson i IFK Kalmar och Mikaela Björklund i Sirius utsågs till respektive lags bästa spelare och det berättar en del om matchbilden.
Premiärnerver påverkade många av de mindre rutinerade spelarna och insatserna blev av mycket blandad art. De båda mittbacksparen, Elin Olofsson/Elsa Karlsson i IFK Kalmar och Mikaela Björklund/Sara Back i Sirius, var utan tvekan genomgående de bästa lagdelarna på planen.
I första halvtimmen dominerade Sirius bollinnehavet och gjorde det med sitt fysiska spel svårt för IFK Kalmar att ta initiativ. Mot slutet av halvleken började dock nerverna att släppa och hemmalaget åstadkom mer offensivt. Man skapade en del chanser framför mål, fast mest på hörnor.

I andra halvlek tog IFK Kalmar successivt över matchbilden. Då skapade man också så pass många chanser att det finns visst fog för IFK-tränaren Jonas Walfridssons besvikelse. IFK Kalmars skyttedrottning från förra säsongen, Linnea Johansson, hade ett antal bra lägen men fick arbeta hårt för dem och uppvaktades rejält. Det var inte det enda tecknet på att Sirius gjort hemläxan grundligt, trots att man skulle möta en nykomling.
– Jag tyckte inte vi var så nervösa egentligen. Kanske lite i första halvlek. Men den andra tycker jag var vår. Kul att vara igång i alla fall, sammanfattade IFK Kalmars Mathilda Johansson Prakt.

Text: Joakim Carlsson