Oförändrat läge för lagen på Valhalla

Läget inför matchen var att Piteå ännu inte gjort några mål och Kopparbergs/Göteborg FC hade inte förlorat hittills i år. Efter matchen kan vi konstatera att inget av det har ändrat sig. Matchen slutade 0-0, så Piteå har fortfarande inte gjort några mål och KGFC har inte förlorat. Båda lagen får med sig va rsin poäng hem i vårkvällen.
Pauline Hammarlund och Julia Wahlberg i kamp om bollen. Foto: Bildlbyrån

Det var mycket Kopparbergs/Göteborg FC i inledningen av matchen. Efter dryga 25 minuter hade Piteå jobbat sig in och tog för sig mer och mer. De hade en rad ganska giftiga chanser, bland annat på i en sekvens som börjar med ett bra läge för Piteås Pauline Hammarlund som går på ett avslut som tvingar Loes Geurts till en räddning. Slag i slag följer sedan två riktigt vassa hörnor från Piteå. Kopparbergs/Göteborg FC:s målvakt Loes Geurts får bekänna färg och gör det med den äran.
I sista minuten av första halvlek har KGFC en rejäl målchans när Sara Lindén slår ett fint inlägg, men Adelina Engman är inte helt med på noterna och missar chansen.


Andra halvlek fortsätter i samma stil. Chanser åt båda håll. Ena stunden har Göteborg svårt att komma igenom Piteå och i nästa är det tvärt om. Piteå trycker på och sedan gör Göteborg det. Ja, ni fattar. Med ojämna mellanrum blir det hörna för Piteå (totalt 8 hörnor för Piteå mot bara 2 för Göteborg) och det blir ofta farligt. De tar sina fasta situationer på stort allvar. Bra och vaket i det Göteborgska målet av Loes Geurts. Göteborg har också flera riktigt farliga chanser, bland annat en i 60:e minuten där Manon Melins lägger in till Lieke Martens som skjuter utanför.

Matchens första byte sker efter 62 spelade minuter. Piteås Elin Johansson lämnar plats för Hanna Pettersson.
I andra halvlek får Manon Melis fler bollar att jobba med på sin vänsterkant än det blev i första och sätter press på Piteå.

Det hände inte så mycket anmärkningsvärt i denna 0-0-match. Bra räddningar av målvakterna, fina hörnor, en och annan farlig chans och växlande press och tätt försvar från båda lagen. Den sista farligheten blir Göteborgs när de i andra tilläggsminuten av tre Manon Melis ännu en gång hittar Lieke Martens framför målet. Piteås målvakt Hilda Carlén räddar.

Dagens publiksiffra var 626 personer.

Övriga byten:
70’ Piteå Nina Jakobsson ut, Lena Blomqvist in
75’ KGFC Adelina Engman ut, Rebecka Blomqvist in
88’ Sara Lindén ut, Filippa Curmark in