Toppseriernas ledarlag möts ikväll

På tisdagen spelas den första kvartsfinalen i Svenska cupens upplaga 2014-15. Elitettans ledare Djurgården möter Damallsvenskans etta, FC Rosengård. På onsdagen spelas ytterligare två kvartsfinaler bland annat möter fjolårsmästarinnorna Linköpings FC Elitettans Hovås Billdal.

KIF Örebro tar emot Piteå IF. Här får lagen känna på varandra inför helgens match i Damallsvenskan där dock Piteå IF har hemmamatch.
Elitettans tvåa Hovås Billdal tar emot Linköpings FC och bättre förutsättningar för en publikfest än att möta fjolårets mästarlag Linköpings FC som i våras också var i kvartsfinal i Champions League finns knappast.

Hovås Billdal har inlett säsongen med två raka segrar och ligger tvåa efter Djurgården som toppar på bättre målskillnad.
Spelande tränaren Jessica Julin ser fram emot mötet med Linköping som spelas i Göteborg på Valhalla Ip på onsdagen.
– Det ska bli väldigt roligt att mina spelare skall få möta ett allsvenskt topplag som inte för länge sedan spelade Champions League. Med det sagt ska vi inte ha överdriven respekt utan spela vårt spel och tro på att vi kan vinna denna match. Som jag ser det har vi inget att förlora.