Djurgården spräckte Kvarnsvedens nollor

Det var fina yttre förutsättningar på Stockholms stadion den här eftermiddagen. Sol och en fin gräsmatta. Dessutom möttes två av de tänkta topplagen i elitettan. Både Djurgården och Kvarnsveden var obesegrade inför den här matchen. Djurgården med två storsegrar och Kvarnsveden med en oavgjord och en seger utan att ha släppt in mål. Djurgården spräckte Kvarnsvedens båda nollor genom att vinna med 3-2.

Det blev också en målrik och en riktigt bra match. När slutsignalen kom stod det klart att Djurgården fortsätter vara obesegrat efter att ha varit i underläge efter bara fyra minuters spel. På några minuter i början av andra halvlek vände matchen.

Den blev något sen då ena målet tydligen lutade. När matchen väl satte igång, dröjde det bara fyra minuter innan Kvarnsveden tog ledningen med 1-0 genom Tabitha Chawinga. En lång boll från försvaret gick över Djurgårdens försvar och till Elin Danielsson som sköt ett bra skott. Susanne Nilsson i Djurgården-målet räddade men släppte retur som Chawinga tryckte in i mål.

Första halvlek var Kvarnsvedens. Med lite tur och skicklighet hade de kunnat gjort några mål till. På en vänsterhörna i 28:e minuten nickade Sarah Elnicky bollen mot mål men lite för rakt på Susanne Nilsson som reflexräddade och returen gick ut till Lovisa Lennartsson som sköt. Även det skottet räddade Nilsson. Kvarnsvedens Tabitha Chawinga var farlig hela matchen. I 32:a minuten var hon när att få bollen förbi Nilsson i målet, men bollen var lite för långt ifrån henne och Nilsson tog även den bollen.

Djurgården gjorde ingen bra första halvlek. Passningsspelet och det offensiva spelet från de två första matcherna var som borta. Deras halvlek bestod av felpassningar och offsidelöpningar. De fick inte spelet att stämma alls i halvleken.

Kvarnsveden hade ledningen i paus. Vad Djurgårdarna sa till varandra där vet bara spelarna och ledarna, men det hjälpte. Redan efter fem minuter av andra halvlek kom kvitteringen genom Madeleine Stegius. Mia Jalkerud fick bollen med ryggen mot mål. Hon försökte vända mot mål, men hittade sedan Stegius istället som sköt bollen in i mål.

Bara två minuter senare var det dags för nästa Djurgårdsmål. Denna gång var det Mia Jalkerud som gjorde det efter ett fint anfall där Stegius passade ut bollen till Hanna Lundqvist som i sin tur passade in bollen i straffområdet till Jalkerud som hittade målet precis som hon brukar göra.

Bara någon minut senare var Matilda Rosqvist nära att göra mål efter en fin mottagning, men sköt över. Det gjorde inget för Alexandra Höglund skulle minuten senare sätta ett fint skott till 3-1. Nu trodde nog många att matchen var avgjord. Kvarnsveden såg ut att vara trötta och Djurgården dominerade. Det Kvarnsveden skapade i andra var genom Chawinga. Förutom Chawinga hade Marie Salander en bra frispark i 82:a minuten som Susanne Nilsson räddade via ribban.

Djurgården hade en nick av Matilda Rosqvist som räddades på mållinjen.
Det blev inte bättre när Kvarnsvedens Michaela Hermansson fick sitt andra gula kort och därmed blev utvisad med tre minuter kvar. Chawinga kunde trots det reducera till 2-3 som också blev slutresultatet inför 230 åskådare.

Mål: 0-1 Tabitha Chawinga (4), 1-1 Madeleine Stegius (50), 2-1 Mia Jalkerud (52), 3-1 Alexandra Höglund (57), 3-2 Tabitha Chawinga (90). Publik: 230

Eva Fransson