Kristianstads nya Ida sänkte Mallbacken

Kristianstads DFFs nyförvärv Ida Rebecca Guehai gjorde två mål i debutmatchen förra veckan. Nu har hon presenterat sig för hemmapubliken också. En nick i 87:e minuten sänkte Mallbacken med 2-1.
Ida Guehai trycker sig fram i kamp ned Mallbackens Sanda Andersson och nickar förbi Jennifer Falk i målet. FOTO: Lennart Månsson, Bldbyrån.

– Jag ger 100 procent på träning och match, sade hon efteråt.

Kristianstad behövde målmedvetenheten från planens enda VM-spelare för att reda ut en krampaktig tillställning.

Ida Rebecca Guehai åker till Kanada med Elfenbenskustens VM-lag om ett par veckor, på mindre tid i Kristianstad har hon redan nätat tre gånger och blivit matchvinnare trots språkförbistring.
– Lorca (van de Putte) är skadad, då har vi ingen i laget som pratar franska. Det blir lite svårt att kommunicera på plan, men tjejerna är jätteduktiga på att lära sig enstaka ord. Fotbollsspråket har vi jobbat hårt med, sade tränaren Elisabet Gunnarsdottir som gjorde sitt genom att flytta fram nytillskottet under matchens gång.

– Ida håller i bollen när hon kommer upp som forward, har man analyserat oss är det svårt att få koll på en ny spelare, log ”Beta” som jublade när Ida Guehai satte huvudet till Elisa Vidarsdottirs inlägg tre minuter före full tid.

Nyförvärvet visade sin styrka i boxen och gav damfotboll.com svar på tal på frågan om hennes erfarenhet av nickmål.
– Jag kan lite av allt. Ibland gör jag det med huvudet, ibland med fötterna, log Ida Rebecca Guehai.

KDFF behöll fötterna på jorden, hade svårt att glädjas efter en tillknäppt upptakt. Offsidefällorna gillrades väl, Mimmi Larssons avslut för gästerna efter en dryg kvart var det första i matchen men Brett Maron i målet hade koll på bollbanan.

Mallbacken har en gedigen mittback i Eilish McSorley som avvärjde ett möjligt friläge när Margret Lara Vidarsdottir var på väg igenom. Hennes tilltvingade byte efter sträckning i låret i slutet av första halvlek var en del av gästernas nedtur på Vilans IP.

Alice Nilsson stack ut i Kristianstads försvarsarbetete, räddade när andra spelare bjöd bortalaget på spelöppningar.
– En kampmatch, Mallbacken är fysiska och duktiga, sade Therese Ivarsson som blev kvar på defensivt mittfält när Guehai fick nådiga nicken att avancera.

Ivarsson grundade också hemmalagets övertag när hon vann många dueller.

Ledningsmålet till 1-0 efter 57 minuter var en kombination av beprövat och nytt. Johanna Rasmussens inläggsfot går sällan onämnd från matcherna, Margret Lara Vidarsdottirs skärpa med huvudet var en mer sällsynt delikatess.
– Jag brukar vilja plocka bort alla inlägg i luften för att vi är så dåliga där. Nu gör vi två nickmål, Margret har tagit ledningen i den interna nicktävlingen, sade Elisabet Gunnarsdottir.

Nykomlingarna var inte slagna, Mimmi Larsson slutade aldrig utmana och Katie Bethke hade bra tryck när hon pressade ner ett frisparksavslut och fick hörna.

Bethke fick förvalta ännu en fast situation, bollen damp ner vid Tessa Gavilskys fötter till kvittering blott fem minuter efter baklängesmålet.
– Då kändes det mest fan. Men det var tid kvar, vi skapar många lägen och får in bollen, sade Therese Ivarsson.

Båda lagen hade ramträffar fram till avgörandet. Ida Rebecca Guehais nick skickade hem Mallbacken med femte förlusten på sex matcher.
– Det är lotteri i slutet, chanser åt båda håll och Kristianstad har marginalerna med sig. Ligger man i botten är det tungt när vi inte kan få med oss en poäng, sade tränaren David Kjellin.

KDFF vände 90 minuter med blandade intryck till seger. Nästa uppgift är Skåne-derbyt borta mot Rosengård.

Och lyssnade man till spelare och ledare i KDFF började uppladdningen närmast efter matchslut mot Mallbacken.
– Vi måste hitta en strategi för att ha chansen. Vi har varit nära många gånger, nu är det dags, sade Therese Ivarsson.

mia.e. 2015-05-17 14:39

Gunnarsdottir med lag rör om i Damallsvenskan som vanligt, utan stor medial uppmärksamhet, och Bergkvists Umeå visar lite ny skärpa nu på det senaste, vad det verkar i matchrapporter/matchresultat... Kul. Rör lite på sig i Damallsvenskan.