Kalmar tog tredje segern på en vecka

FK Kalmar avslutade den spelintensiva veckan med ytterligare en vinst. Laget vann borta mot Sunnanå med 0–1 (0–1). Därmed tog Kalmar full pott – nio poäng – på åtta dagar.
Maja Träff Willians och Tilda Bengtsson gör high-five efter bortavinsten mot Sunnanå. FOTO: Ola Theander

– Jag kan inte vara annat än mycket nöjd, säger lagets tränare Jonas Walfridsson.

Matchen i Skellefteå var spelmässigt mycket jämn. Båda lagens spelidé bygger på snabba omställningar och under första halvlek tog chanserna ut varandra. Men det som ändå gav Kalmar ett visst övertag i vassare chanser var att Sunnanå bjöd in Kalmar genom flera felpassningar.

Det var också en sådan som resulterade i IFK Kalmars mål. Laget tog bollen på mittplan och genom några eleganta passningar fick snabba Linnea Johansson ett friläge i 39:e minuten som hon inte gjorde något misstag på. 0–1 var ett faktum.

I andra halvlek var det Sunnanå som hade det största trycket i spelet. Djupledsspelet breddades väsentligt och då fick Kalmar problem. Men Kalmars försvar klarade prövningarna genom en bra defensiv.
– Stundtals backade vi hem lite för mycket, konstaterar Jonas Walfridsson, som var nöjd över att laget hotade Sunnanå mer i första halvleken.

Sunnanås tränare Martti Tikkanen tycker att förlusten var onödig.
– Vi bjöd dem på deras mål och med våra chanser borde vi ha kunnat ta de tre poängen. Nu blev det inte någon och det är surt. Kalmar hade kontroll på spelet i första halvlek och det blev bättre för oss i andra halvlek. Men i stort sett var det spelmässigt en jämn match, fortsätter Tikkanen.

För Kalmars del innebar segern att laget vunnit alla sina tre matcher den senaste veckan.
– Vi har som målsättning att etablera oss i Elitettan, att ta för oss så gott vi kan och lära oss mer för varje match, säger Jonas Walfridsson.

Text: Ola Theander