FC Rosengård förlänger med succémålvakten

FC Rosengård har förlängt kontraktet med Zecira Musovic som skrivit på för ytterligare 2.5 år med mästarklubben. Zecira Musovic som är 18 år och har fram tills nu haft ett ungdomskontrakt med klubben.
Zecira Musovic siktar uppåt. Foto: Bildbyrån

Under våren har Zecira Musovic gått från att vara en målvaktstalang till att konkurrera om en plats i VM-truppen.
– FC Rosengård är klubben i mitt hjärta och det är här jag vill fortsätta utvecklas, vinna titlar och bli bäst, säger Zecira Musovic. Det har gått bra för mig på sistone och då passar det utmärkt med att förlänga några år, säger Zecira i ett pressmeddelande.

– Dessutom kan jag nu påbörja mina studier i Lund och samtidigt fortsätta bo nära familjen, fortsätter Zecira. Fotbollen är inte allt, även om det är en stor del av mitt liv. Kan
man kombinera en civilkarriär med fotboll på yttersta nivå, är det en självklarhet att man tar den chansen.

Målvaktstränare Tomas Håkansson är mycket nöjd:
– Zecira uppvisar ett lugn om matcherna trots sina unga år. Hon har också visat att hon kan träda fram och göra matchavgörande räddningar. Hon vill förbättra samtliga delar i sitt spel och siktar på att bli landslagsmålvakt många år framöver.

– FC Rosengård är ett långsiktigt lagbygge, förklarar VD Klas Tjebbes. Vi vill hitta en bra mix mellan egna unga talanger och internationella spelare. Zecira är båda dessa i en och samma spelare. Dessutom är en fantastisk person även utanför planen!