Rosengård firade av Anja med målfyrverkeri

Det dröjde till den 87:e minuten men då fick Anja Mittag göra sitt sista mål i FC Rosengård. Lagkamraterna hade gjort fem dessförinnan. Kristianstads DFF fick spela statistrollen där mästarna bjöd på show. Det blev ytterligare ett mål. FC Rosengård vann med hela 7-0 (3-0).
FOTO: Petter Arvidson, Bildbyrån.

Det som skulle bli ett spännande Skåne-derby kom av sig redan efter fyra minuter när Marta med sin hårt skruvad hörna tvingade Amanda Edgren att nicka mot och in i eget mål.
2-0 efter en halvtimme föregicks också av en hörna från andra kanten. Lina Nilsson lade den. sara Björk Gunnarsdottir mötte bollen med en nick vid bortre stolpen. Det blev till en passning ut till Anita Asante som sköt i mål.
Fem minuter före halvtid ökade Kirsten van de Ven till 3-0 efter att Narta dragit på sig hela KDFF-försvaret men hittat luckan att servera Kirsten passningen som hon kunde lägga i tomt mål.
Kristianstad-tränaren Elisabet Gunnarsdottir kunde i halvtid konstatera att hennes lag fått den start man minst av allt önskat, nämligen baklängesmål på två fasta situationer.
Matchen var redan körd.
Andra halvlek visade inte upp någon annan matchbild. Kristianstads DFF lyckades ställa mästarna offside många gånger och det kan ju tyda på disciplinerat försvarsspel, men det hjälper inte mot ett lag med så många artister som FC Rosengård. Endast en av dem gjorde två mål, Kirsten van de Ven.
Therese Sjögran frispelade Ramona Bachmann till 4-0 och hon hängde själv in i bortre krysset bakom Brett Maron i Kristianstad-målet.
Publiken hade stannat kvar för att hylla och tacka Anja Mittag även om hon inte gjort 6-0, framspelad med en djupledspassning av Nathalie Persson. Kirsten van de Ven hann med 7-0 före slutsignalen via Elisa Vidarsdottir.
KDFF var blekt, tordes inte fullfölja ansatserna till anfall de gånger man bröt.Man kunde hoppats Ida Guehai skulle kunnat överraska men ensam på topp var hon lätt infångad av Rosengård-försvaret som kunde unna VM-uttagna Emma Berglund att vila. Bästa avslutet på mål var Johanna Rasmussens i första halvlek men Zecira Musovic i FCR-målet behövde inte ens kasta sig.