Stolt Signeul efter 0-1 mot världstrean

Skottlands svenska förbundskapten Anna Signeul och hennes lag kunde sträcka på sig trots bortaförlusten med matchens enda mål mot Frankrike på torsdagkvällen.
Skottlands förbundskapten, Anna Signeul.

Frankrike är rankad världstrea och kan förväntas gå långt i VM.
Drygt 13.000 bevittnade matchen i Nancy. PSGs Marie Laure Delie nickade i första halvlek in 1-0-målet som alltså blev matchens enda.

Vittsjö GIKs Shannon Lunn och Ifeome Dieke spelade från start. Ifeome höll samman och styrde Skottlands försvar som blev rejält tillbakapressat den första kvarten när Frankrike startade i högt tempo.
– Sedan kom vi in i matchen och lyckades hålla bollen inom laget. Olyckligtvis var det dock då målet kom efter en snabb fransk omställning, berättar Anna Signeul för Skottlands FAs hemsida.
– I andra halvlek försvarade vi oss bra och skapade även några fasta situationer, så vi måste vara nöjda.

I september börjar EM-kvalet. Anna Signeul säger att konkurrensen om platserna i damlandslaget aldrig har varit tuffare än nu. Det hedrande resultatet mot världstrean nåddes utan Skottlands USA-proffs Kim Little och Rachel Corsie.
– Nu fick vi en test på var vi står. Man blir litet ödmjuk när man tittar på styrka, teknik och snabbhet och konstaterar att det är bra men att vi har en bit kvar. Vi är inte Frankrike, men de kan vinna VM, så bra är de. De ska bara se till att omsätta sitt spelövertag i mål också, säger Anna Signeul.