5-1:a för Djurgården mot Jitex

Det var hemmalaget som pressade på ordentligt under de inledande 15 minuterna och satte hårt tryck på Djurgårdsförsvaret. Ett ledningsmål hade inte varit oförtjänt för.Jitex Mölndal i det läget, men Djurgårdens backlinje lyckades rida ut den stormen och vända vinden till egen seger med 5-1.

I den 16:e matchminuten kunde Djurgården efter en grov miss i Jitex-försvaret, ta ledningen genom alltid farliga Mia Jalkerud, som enkelt rullade in bollen bakom Emma Lind i hemmalagets mål.
Det tycktes som om målet kom som en chock för Jitex, för efter det tappade man det mesta av spelet och bjöd alldeles för enkelt in gästerna i matchen. Det tidigare så stabila försvarsspelet var som bortblåst, samtidigt som man i anfallsväg heller aldrig lyckades få till några egentliga farligheter. Amanda Östervalls reducering i den 66:e matchminuten var en av de få ljusglimtarna framåt för Mölndalslaget.
Det var utan tvekan Djurgården som vägde lite tyngre och hade det bästa passningsspelet, men ett för dagen stillastående och blekt Jitex bjöd utan tvekan lite för lättvindigt på några extramål för gästerna.
Till matchens lirare utsågs Djurgårdens Madeleine Stegius och Jitex målvakt Emma Lind, som trots fem insläppta mål inte ska lastas för dagens förlust.

Målen i matchen:
16 min 0-1 Mia Jalkerud
26 0-2 Hanna Lundqvist
47 0-3 Sigrid Persson
61 0-4 Sigrid Persson
66 1-4 Amanda Östervall
89 1-5 Madeleine Stegius

Text: Kristofer Nilsson