Inga överraskningar när Sverige inleder VM-äventyret

Sverige ställer upp med den väntade startelvan i premiärmatchen mot Nigeria. Backlinjen som vridits och vänts under våren blir till slut den som testats vid flest tillfällen.

Från vänster till höger sålunda Lina Nilsson, Nilla Fischer, Emma Berglund och Elin Rubensson där den sistnämnda kliver in för första gången i ett mästerskap.

Sofia Jakobsson och Lotta Schelin bildar anfallspar, Kosovare Asllani tar plats på högerkanten av mittfältet i sin VM-debut.

Sverige: 1 Hedvig Lindahl - 23 Elin Rubensson, 5 Nilla Fischer, 4 Emma Berglund, 16 Lina Nilsson - 9 Kosovare Asllani, 7 Lisa Dahlkvist, 17 Caroline Seger [K], 15 Therese Sjögran – 8 Lotta Schelin, 10 Sofia Jakobsson.

Martin 2015-06-09 00:40

Oj så skönt det känns att LFC:s bidrag slapp vara en del av denna totala kollektiva kollaps. Nu utgår jag ifrån att Rohlin och Samuelsson, särskilt då den sistnämnda, är med i startelvan framöver för det kan inte bli sämre.

Lina Nilsson är säkert jättebra offensivt men i försvarsspelet så håller hon inte VM-nivå, det är den bistra sanningen, och samma sak gäller ju yttermittfältaren Rubensson som inte är en naturlig ytterback.

Sundhages ensidiga inriktning på det offensiva känns ungefär som när Hamrén tog över Herrlandslaget och nästan direkt tappade det kollektiva försvarsspelet som Lagerbäck tidigare basat över. Dennerby hade många brister men han fick alltid ihop det defensiva och det är ju en gammal sanning att ett lag byggs bakifrån.