Från andra sidan… Kanada vill rota sig i Vancouver

Kanadas lanslagsspelare är var det vill vara, geografiskt i Vancouver efter goda resultat i gruppspelet. När laget landade vid västkusten och andades havsluft utbrast förbunskapten John Herdman:

– Jag känner mig riktigt upplivad, våra planer börjar bära frukt.

Han har sitt sätt för att få staden att sluta upp.
– Låt oss bara fylla BC Place med rätt folk. De som vill ställa sig bakom vårt lag och stötta oss oavsett hur många mål vi gör, oavsett hur många passningar vi slår - människor som helt enkelt vill se Kanada få med sig ett resultat.

Spelmässigt har värdnationen haft vissa problem att bära upp fansens förväntningar på mål. Vägen till Vancouver var tillknäppt, det återstår att se om man lyfter med vinna eller försvinna-upplägget som råder från och med nu.
– När det handlar om besvikelse bryr vi oss inte om vad någon utanför vår cirkel tänker. Vi vet att vi gjorde jobbet. Målet var att vinna gruppen, säger Christine Sinclair.

Oavsett hur mästerskapet går framöver vet Kanada redan att man kommit till camp Vancouver för att stanna ett tag. Åttondelsfinalen mot Schweiz och en eventuell kvartsfinal (Norge/England) spelas där.

En hemtam känsla sprider sig, som fler kan skriva under på.
– Visst, jag kommer härifrån, men vi har alla tillbringat många, många månader här. Det är alla spelares andra hem, säger Christine Sinclair.

Storstjärnan har saknat sin bästa anfallsglöd i de inledande matcherna. John Herdman vet var han har sin nyckelspelare.
– Vi har sett henne växa enormt bakom scen. Vi har sett henne utvecklas till en ledare med självförtroende som talar väl. Hon är inte rädd att visa sina känslor och visa att hon är sårbar. Tidigare tror jag alla trodde att hon var en supermänniska, nu är hon beredd att bara vara Christine. Det är rätt fräckt.

Källa: Globe and Mail, Sun Media.

Taggar: ,