Linköping sänkte Rosengård sista 4 minuterna

Fint väder, mycket folk på läktaren och bra tempo så såg förhållandena nu när de båda lagen FC Rosengård och Linköpings FC när de möttes på onsdagskvällen. Inga mål i första halvlek men i andra, plus tillägg som säkrade hemmasegern med 2-1.
Mariann Gajhede Knudsen (nr 6) knyter näven efter att hon gjort LFC:s segermål i slutet av matchen. Foto: Filip Oskarsson

Det var dock en ganska tillknäppt och låst föreställning med få riktigt vassa målchanser. Norska Kristine Minde var pigg och hade det två bästa försöken mot Rosengårds mål. En frispark ifrån Claudia Neto hittade Minde som nickskarvade i överliggaren och sen snodde Minde själv bollen från Rosengårdsbacken Anita Asante och gick på skott som dock gick strax utanför bortre stolpen.

Rosengårds spelade för dagen med en 5-backslinje och hade lite svårt att hitta det offensiva spelet. En het chans skapade Ramona Bachmann som hittade ytan i straffområdet där Marta kom men bollen var aningen för hård och Kathlyn Fraine i Linköpings-målet lade bestämt beslag på bollen före Marta.

FC Rosengård fick en drömstart i andra halvlek. En frispark av Natasa Andonova räddades i ribban av Kathlyn Fraine men returen nickade Emma Berglund in till 1-0-ledning. Målet godkändes av assisterande domaren men Fraine, som hade händerna på även den nicken, protesterade och ville ha det till att bollen aldrig var inne, dock utan gehör från huvuddomaren Sara Persson.

Claudia Neto på Linköpings mittfält var lysande, inte minst som framspelare och i samspelet med Pernille Harder skapade de farligheter främst i andra halvlek. Det båda var inblandade i allra högsta grad när Linköping kvitterade Rosengårds ledning.
En frispark av Pernille Harder gick i stolpen, returen slogs in i krysset på en perfekt halvvolley av Claudia Neto och Linköping hade lyckats kvittera.

Med facit i hand jobbade Linköping sig till segern och bytena i andra halvlek, då Fridolina Rolfö och Mariann Gajhede Knudsen kom in, förändrade matchbilden.
När dessutom Rosengård fick byta ut både Anita Asante och Ramona Bachmann på grund av skador ( Line Röddick Hansen och Natalie Persson kom in) hamnade de i otakt samtidigt som Linköping hittade självförtroendet. Den sista kvarten tryckte hemmalaget på ordentligt och vinstmålet kom som ett brev på posten.

En boll in centralt i straffområdet jagades av tre. Motståndarna Amanda Ilestedt och Alexandra Riley slog ihop när de försökte hålla Kristine Minde borta från bollen. Istället hamnade bollen fri och Marianne Gajhede Knudsen kunde enkelt slå in 2-1 för hemmalaget.

Publiksiffran 2121 förutspådde vinsten för mig. Alla som spelat kortspelet 21 vet att det är oslagbart.

Rainer Fussgänger 2015-07-22 22:53

Linköping kunde förändra matchbilden genom byten. Rosengård har i dagsläge ingen bänk att förändra en matchbild med om inte startelvan levererar. Jag räknar med att vi ser snart en comeback av en spelare som precis avslutade sin karriär.