Emma Berglund inför kvällens seriefinal

Guldfavoriten FC Rosengård mot jagande tvåan Eskilstuna United på onsdagskvällen har alla möjligheter att bli en riktig godbit till fotbollsmatch. Det lär bli hett i flera bemärkelser inte minst på läktaren där det ryktas om en riktig storpublik något som mittbacken Emma Berglund i Rosengård ser fram emot.
Emma Berglund ser framemot toppmötet mot Eskilstuna United. Foto: Bildbyrån

Årets guldfavorit har haft det trögt efter VM och något förvånansvärt tappat poäng mot bottenlaget Mallbacken, förlorat tre poäng mot toppkonkurrenten Linköping samt spelat oavgjort mot Kopparbergs/Göteborgs FC. I dagsläget har den tillspetsade toppstriden gett en bra skjuts i intresset för Damallsvenskan och toppmötet kan mycket väl komma att bli en av de absoluta höjdpunkterna i årets serie.

FC Rosengård har varvat sina insatser efter VM kan du Emma sätta fingret på vad det beror på?
– Svårt att förklara men när resultaten i matcherna inte är bra trots att vi spelar hyfsat bra, och på det förlorar en tränares röst, då spreds en liten oro hos oss. Skönt då att vi stundtals kunde leverera bra mot AIK, spelet började funka vilket stärkt självförtroendet.

FCR har inte bara tappat poäng utan fått se sin tränare lämna på grund av sjukdom och har haft småskador på en del spelare. Något som fick sportchefen Therese Sjögran att tillsammans med Daniel Nilsson ta över uppdraget som tränare samtidigt som hon också fick göra snabbcomeback på plan. Nu är dock ordningen återställd och en ny tränare, Jack Majgaard Jensen, har tillträtt.

På tisdagen bevittnade jag ert träningspass och du har kanske något att berätta om din känsla i för den gamla och nya situationen.
– Vi i truppen har fått acceptera läget och nu när Jack kommit känns det som om lugnet också kommit. Dagens pass var bra med lite nytt som jag inte vill gå in på här, men det känns bra .

Hur har ni diskuterat inför toppmötet mot Eskilstuna?
– Med tanke på den situation vi varit i har vi fokuserat dag för dag på vårt eget spel och den situation vi befunnit oss i. Det är bara två dagar sen vi mötte AIK, igår var det återhämtning och under dagens träningspass var det fokus på lite förtydligande i vårt defensiva och offensiva spel, säger Emma.
– Vi har tillräckligt bra spelare för att kunna spela bra fotboll men ibland behövs det lite mer pekpinnar för att få alla på samma spår igen, tillägger hon.
– Alla kommer att vara supertaggade till den här matchen och även om alla matcher är viktiga så tror jag att den här typen av avgörande match passar våra spelare väldigt bra.

Till sist konstaterar jag att det nog är så att era poängtapp har väckt liv i Damallsvenskan och att ni förhoppningsvis kommer att mötas av storpublik på onsdag. En bitterljuv stund att längta efter, eller?
– Alltid kul med mycket folk och visst bör intresset ha säkert vaknat lite nu när striden är så jämn. Eskilstuna har fördel av hemmapublik men för vår del är just den nerven i matcherna ett moment som man absolut gillar, så vi ser absolut fram emot en spännande match, säger Emma avslutningsvis.