Mycket stabil seger av Kopparbergs/Göteborg

Kopparberg/Göteborgs FC vann sin andra hemmamatch på en vecka. Matchen mot Kristianstad på Valhalla IP slutade med 3-0 efter två mål av Adelina Engman och ett av Danielle van de Donk.
Adelina Engman och Sara Lindén firar 2:0 för Göteborg (Foto: Anders Ylander / Bildbyrån)

Redan i den första halvleken tog hemmalaget kommandot, men förvaltade inte sina chanser. Två gånger kom Elin Rubensson loss på sin högerkant och levererade närmast perfekta inlägg, men ingen i mitten lyckades stöta in. Manon Melis hade ett kanonskott som Brett Maron tippade över ribban, men till halvtid stod det 0 - 0 med klar fördel Göteborg.

När den andra halvleken började inför blygsamma 365 åskådare kom hemmalaget med mycket mer pondus ut ur omklädningsrummet.
En frispark av Andrine Hegerberg från höger blev ett inlägg som skarvades vidare till Danielle van de Donk och nyförvärvet från (herr)anrika PSV Eindhoven nickade in bollen till 1- 0. Vilda protester från KDFF som var övertygade om att målet var offside, men bollen hade studsat till van de Donk genom målvakten Brett Maron.

Kristianstad lyckades att spela sig till sju hörnor och vann den statistiken, men den spets som man brukar ha vid fasta situationer saknades.
Kopparbergs/Göteborg hade genomgående de vassare målchanserna och profiterade av att motståndaren agerade obeslutsamt i försvarsspelet.
Som när Manon Melis spelade fram Adelina Engman till hennes första mål i Damallsvenskan. Engman rusade igenom mellan Mia Carlsson och Therese Ivarsson och ville göra det där målet.
Engman utökade sedan, åter igen med assist av Melis till 3 - 0 vilket var en seger i underkant. Hemmalaget hjade kunnat göra fem mål om man utnyttjat lägen och haft lite mer tur, till exempel när utmärkta Andrine Hegerbergs frispark toucherade ribban.

I och med sex poäng på en vecka har Kopparbergs/Göteborg numera 21 poäng. Troligtvis för lite för att kunna vinna guldet, allt eftersom det skiljer åtta poäng till ledande Rosengård.
Kristianstad däremot gav inte intrycket av att på allvar kunna konkurrera om de första fem platserna i årets serie. Hemmatchen mot KIF Örebro härnäst är av avgörande betydelse för Elisabet Gunnarsdottirs lag om hur säsongen fortsätter.
Formstarka Göteborg får möta formstarka Piteå borta, en match att verkligen se fram emot.