Här kan man tala om revanschmöte för LB07

Kvarnsvedens IK har dragit ifrån de närmaste konkurrenterna med fem poäng och ser definitivt ut att vara det lag som går mot en plats i Damallsvenskan. I helgen spelar den tidigt tippade toppkandidaten Djurgården mot uppstickaren Limhamn Bunkeflo 07 (LB07), som har hemmamatch. En match att se fram emot, inte minst för hemmalaget som gillar utmaningar och har att ta revansch för årets största nederlag, 1-5 mot just Djurgården i Stockholm.

Ettan och tvåan i Elitettans skytteliga Mia Jalkerud och Madeleine Stegius gjorde tre av Djurgårdens mål den gången. På frågan om hur man ska stoppa dem söndagens match säger LB07:s tränare Sven Sjunnesson:
– Vi tänker nog mer på hur vi ska agera totalt sett än att fokusera på någon enskild spelare. Vi har förstås analyserat vårens möte där vi gjorde en del misstag som vi fick betala för. Vårt raka spel kan ibland ställa till det för oss men det är sånt vi jobbar med hela tiden att förbättra. Deras duktiga forwards är en del i helheten av deras spel att se upp med.

Er målvakt Josephine Frigge är skadad och borta för resten av säsongen och andramålvakten Sanna Åhlander har ersatt. Det verkar har funkat fint om man ser till resultaten.
– Jodå, Sanna har jobbat bra och hon har ju också rutin från spel i Östers IF och med Åland United. Det funkar bra mellan Sanna och backlinjen och hennes insats bland annat mot IFK Kalmar då hon fick komma in när Josephine blev skadad var ju strålande. Även mot Sunnanå senast var hon mycket stabil och Sanna kommer definitivt att betyda mycket under hösten.

Emelie Erlandsson är ett intressant nyförvärv från norska Vålerengen. En malmötjej som tidigare spelade för LdB FC Malmö (FC Rosengård numera). Kan hon bli aktuell för spel i helgen?
– Hon finns med i tankarna nu när jag ska formera laget. Emelie kommer ju från den norska serien och är i full gång kan man säga så det är inte otänkbart att hon tar plats. Hon har tränat med oss en del i sommar när hon varit hemma under lite ledighet och hon är välbekant med tjejerna i laget och vet hur vi spelar.

Kvarnsveden har dragit ifrån en del och LB07 kan man väl säga överraskar genom att hålla sig kvar i toppen av Elitettan. En vinst mot Djurgården skulle ta er förbi Djurgården till en andraplats i serien. Är du överraskad?
– Ska jag vara ärlig tänker jag inte jättemycket på detta. Det är mycket kvar av serien ännu och vår plan är att skynda långsamt. Visst är det roligt att det går bra, man vill ju alltid vinna om man tävlar, skrattar Sven.
– Men samtidigt håller vi på att bygga upp vår lag och har en del kvar att göra med de här unga spelarna för att få upp dem på den nivå jag vill och vet att de kan nå. Så vi säger som brukligt, vi tar en match i taget.

Söndag kl 15.45 Limhamns ip
Elitettan, Limhamn Bunkeflo - Djurgården