Kanadensisk landslagsforward klar för Rosengård

FC Rosengård har gjort klart med den kanadensiska landslagsspelaren Josee Belanger. Hon spelade senast i Laval Comets i den kanadensiska ligan. Hon har gjort 35 landskamper för Kanada och spelade 90 minuter i alla fem matcherna i VM i somras.
Josee Belanger. Foto: Fifa.com

José Belanger är en spelartyp som FC Rosengård inte har i laget idag. En djupledslöpande forward som spelar med kraft och pondus. Josee är främst tänkt som anfallare men har även erfarenhet från andra positioner. Hon är en stark lagspelare.
– Vi är väldigt glada över att få en riktig forward, säger sportchef Therese Sjögran. Josee är precis den spelartyp vi har letat efter.

Övergången blev klar på transfönstrets sista dag. Josee ansluter till laget på fredag och väntas bli spelklar om någon vecka.
–Det här är en bra lösning för FC Rosengård i det läge vi befinner oss i, förklarar VD Klas Tjebbes. Vi har ont om pengar och en mycket stram budget.
– Damfotbollen är på uppgång ute i Europa och därmed även lönenivåerna. Vi kan inte, och vill inte, konkurrera med de lönerna, säger Klas Tjebbes. Vi måste våga se verkligheten!
– Men vi har mycket annat att konkurrera med, fortsätter Therese Sjögran. En proffsig organisation, ett bra lag i en bra liga och framför allt en härlig klubbkänsla, säger hon i ett pressmeddelande.

Rainer Fussgänger 2015-08-12 19:04

Vad Klas Tjebbe säger om nyförvärvet låter mer som en ursäkt än den vanliga hyllningen man gör när man får en ny spelare. När lämnar Ramona? I dagarna eller nästa år?