Lisa Dahlkvist lämnar KIF Örebro för PSG

På eftermiddagen idag åker KIF Örebros innermittfältare, landslagsspelaren, Lisa Dahlkvist, till Paris för att genomgå en läkarundersökning och därefter skriva på ett avtal med den franska klubben PSG, Paris Saint-Germain, där även hennes landslagskompisar, Kosovare Asllani och Caroline Seger, spelar.
Lisa Dahlkvist lämnar Damallsvenskan för spel i Franska ligan. Foto: Bildbyrån (arkiv)

Vid söndagens träning informerades spelarna i KIF Örebro av tränaren Richard Nilsson.
– Det är naturligtvis tråkigt att mista en bra spelare men sån är fotbollen och för KIF Örebro finns naturligtvis inget alternativ än att sälja, säger Nilsson och tillägger:
– Vårt lag kommer fortsätta jobba stenhårt för att göra bästa möjliga resultat i Damallsvenskan och Champions League.

Charlotta Nordenberg, ordförande i KIF Örebro, har förhandlat med PSG den senaste veckan.
– Vi vill gärna ge Lisa detta stöd och möjlighet att spela i ett av Europas topplag. Naturligtvis är det på ett sätt tråkigt att Lisa lämnar oss men det är roligt för henne. Förhoppningsvis kommer hon tillbaka till oss efter hennes period i Frankrike säger hon i ett pressmeddelande.

Lisa Dahlvist kom till KIF Örebro i vintras från den norska klubben Avaldsnes och har tidigare spelat i Tyresö och Umeå IK. Hon spelade i KIF Örebro 2002-2006.

Rainer Fussgänger 2015-08-31 11:04

Det visste man sedan 2-3 veckor tillbaka.
Väldigt tråkigt för KIF som tappade Annika Kukkonen och systrarna Martinkova ifjol och som står nu utan Folkesson och Dahlkvist.

The Observer 2015-08-31 14:36

Money talks!

Klubbkänsla och lojalitet obefintligt, gammalt och mossigt?

Svårt att säga vad KIF behövt/behöver bäst - en slant för Dahlqvist eller Dahlqvist själv?

Övergången gör KIF:s möjligheter i WCL ännu mörkare än förut.

"Sån är fotbollen" sa Nilsson. Ja, eller sådan är kapitalismen och egoismen hade man också kunnat säga. Titlar i KIF? Näpp! Titlar i PSG? Kanske. Det ska väl också läggas till ekvationen.

Nu väntar vi på damfotboll.com nästa omröstning: Är det rätt att lämna en klubb mitt under en säsong?

Professorn 2015-08-31 18:00

Tänk så hade hon lämnat några veckor tidigare, då hade hon inte gjort mål mot LFC...
Och nu blir Kif försvagat mot Rosengård. Ja, alla dessa övergångar mitt under säsong
får förstås konsekvenser.

Martin 2015-08-31 19:57

Detta klubbyte kan faktiskt avgöra både topp och bottenstriden då ett formsvagt Rosengård nu slipper en formstark Dahlqvist i kommande möte där de själva dessutom har viktiga Andonova avstängd. Med Dahlqvist i Örebro hade jag sett oavgjort eller t o m bortavinst som tänkbar men nu känns hemmaseger som klart mest troligt.

Samtidigt kan bisarrt nog Kristianstad som nu riskerar att på allvar dras in i bottenstriden dra nytta av att deras kommun slarvade med planen på Vilans IP då de skulle möta Örebro. Ett nytt möte utan Dahlqvist innebär förstås mycket större chans till poäng som kan rädda dom från degradering.

Vill dock betona att jag inte känner upprördhet gentemot Örebro då deras ekonomi ju inte är den bästa och denna 'försäljning' säkert inbringade välbehövliga slantar.