Hemmaseger för jagande FC Rosengård

På lördagseftermiddagen tog FC Rosengård en trepoängare mot gästande KIF Örebro med 2-1 efter att ha spelat oavgjort i de två senaste omgångarna. Därmed går Malmö-laget upp i serieledning igen, före Eskilstuna United som dock har en match mindre spelad.
Kirsten Van de Ven avgjorde med en fin nick mot Kif Örebro. Foto: Bildbyrån

Det var Sveriges b¨åda Champions League-lag som möttes i något som blev reservmålvakternas match. Rosengård ställde Zecira Musovic åt sedan till förmån för Kathrin Längert och KIF Örebro fick klara sig utan Carola Söberg, som saknades på grund av skada. I Örebro-målet fanns istället den damallsvenska debutanten Mimmi Paulsson Febo.

Den första halvleken bjöd på böljande spel där inget utav lagen tog ett stadigt tag om taktpinnen inledningsvis. KIF Örebro skapade en del farligheter på fasta situationer när man fick möjlighet att lyfta in bollarna i luften mot Rosengårds backlinje. För Rosengård blev det farligt när man kom runt på kanterna och kunde fylla på mot boxen.

KIF Örebro tog lednigen. En slarvpassning i Malmö-försvaret ledde till en hörna för bortalaget efter vilken Susanna Lehtinen till slut kunde slå in en låg boll mot mål där Längert släppte in bollen mellan benen.

Rosengård replikerade snabbt. Bara tre minuter efter KIF Örebros ledningsmål, som kom i den 16:e minuten, skickade Joseé Belanger in 1-1 efter en soloshow och ett avslut som fick oss att tänka på Marta. 1-1 stod sig halvleken ut.

Efter den traditionsenliga femtonminuters-vilan kom Rosengård ut på planen som ett lag redo att styra matchen. Matchbilden förändrades jämfört med den första halvleken och Rosengård blev mer direkt och effektivt i sitt passningsspel, vilket resluterade i en del chanser. Och ledningsmålet skulle komma. I den 62:e minuten drev Lina Nilsson ned bollen på sin kant och slog in bollen till Kirsten van de Ven som mötte bollen med hög fart och en panna.

Efter Rosengårds ledningsmål fortsatte hemmalaget att kontrollera matchen. Några fler mål blev det dock inte, och Rosengård lämnade ett regnigt Malmö IP med tre poäng i händerna.