Hedvig slår målvaktsrekord

Hedvig Lindahl snor ett 20 år gammalt landskampsrekord ifrån 80-och 90-talets stormålvakt Elisabeth Leidinge, när hon på torsdagen får förtroendet från start i EM-kval matchen mot Moldavien.
Hedvig Lindahl gör sin 113:e landskamp sedan debuten 2002. Foto: Bildbyrån

Hedvig Lindahl växte upp i lilla Marmorbyn utanför Katrineholm, där det bara bor 400 invånare. För henne var det stort bara att bli uttagen i stadslaget och ett av hennes varmaste minnen är från Elitflicklägret, där hon storspelade, fick högsta möjliga ranking och kom med i All Star Team.
– Det var där det började på allvar för mig. Jag är väldigt stolt över min karriär så här långt. Det är en häftig resa jag har fått vara med om säger hon till svenskfotboll.se.

Inför matchen ligger numera Chelseamålvakten Hedvig på 112 landskamper lika många alltså som Leidinge som gjorde sin sista landskamp 1995.
Mot Moldavien gör Hedvig sin 113:e landskamp sedan debuten 2002 när hon höll nollan mot England. Sverige vann med 5-0.
Numera är hon alltså bosatt i England och trivs med sin tillvaro i storklubben. Hon har just förlängt med två år och 32-åringen är fortfarande sugen på att landslagsfotboll vid sidan av klubblaget.
– När rekordet blir mitt vore det roligt att göra det riktigt svårslaget. Men det kommer fram väldigt många duktiga målvakter i Sverige nu så jag är medveten om att konkurrensen kommer att bli stenhård framöver. Det känns inspirerande, säger hon.