Hurtig och Eriksson tar för sig

Det var en bra kväll för nykomlingarna på Gamla Ullevi. Lina Hurtig gjorde sitt första landslagsmål i 21:a matchminuten och det på en hörna slagen av Magdalena Eriksson. Ingen av dem var med på VM, men har nu gått in som startspelare i EM-kvalet.
Den svenska startelvan mot Polen, Magdalena Ericsson nr 6 och Lina Hurtig nr 9. Foto: Bildbyrån

Både Lina Hurtig på höger mitt och Magdalena Eriksson på vänster back tog för sig ordentligt och var i högsta grad en bidragande orsak till det svenska övertaget. Lina Hurtig gjorde idag sitt första landslagsmål,
- Det är jättekul så klart. Skönt mål! Vi har övat mycket på hörnor så det var en intränad variant. Det var en jättebra hörna på bakre stolpen och jag kom perfekt till bollen och får öppet mål, så det var bara att nicka in den.

Magdalena Eriksson berättar att de tränade mycket på fasta situationer igår och att hon stått själv hemma i Linköping och nött för att öka sin precision.
– Jag har stått och matat in hörnor. Jag vet ungefär hur en bra hörna känns. Jag vill inte att de ska gå som ballonger och jag vill inte att de ska gå för lågt. Mitt tillslag känns mer kontrollerat nu. Jag lägger ner den, gör mina steg och vet exakt hur jag ska stå till bollen och exakt hur jag ska träffa bollen. Så det har blivit en trygghet, det är inget jag blir nervös av, jag har kontroll, säger hon.

Det är ett nytt spelsystem och det kan märkas lite. Magdalena Eriksson blev ibland lite ensam på kanten när alla tre forwards var i rörelse.
– Det är inte ofta de står brett. Så ibland är det bättre att bara slå in den än att försöka sig på en ganska svår passning. Det är något jag får ta med mig. Ju mer jag får spela i det här laget och lära känna alla ännu mer så kommer det. Vi jobbar fortfarande på detaljer, säger Magdalena Eriksson.

Varken Magdalena Eriksson eller Lina Hurtig var med i VM-truppen, men är nu med från start och Lina säger att hon är lite överraskad av detta.
– Som mittfältare dessutom, som jag inte har spelat på väldigt länge, men det är kul. Jag känner mig lite ovan som mittfältare, men jag tycker att det funkar bättre i den här matchen än i förra så det kommer väl ju mer man spelar. Jag jobbar mig in mer och mer så det kommer bara att kännas bättre och bättre, säger Lina Hurtig.

De båda nykomlingarna har en hel del att ta med sig från denna landslagssamling.
–Det är alltid kul att vara på landslagsläger, man får självförtroende och nu också när jag fått mycket speltid. Det ska bli kul att komma hem till klubben igen, säger Lina Hurtig.

–Jag tar med mig otroligt mycket erfarenheter. Det är första gången jag verkligen fått chansen att spela också så det gör att jag tar med mig mer saker. Att få spela med alla de här bra spelarna och försöka lära sig hur alla funkar. Det känns viktigt nu. ”Hon vill ha bollen där och hon vill ha den där”, så att vi ska få det att klicka, säger Magdalena Eriksson.

Magdalena Eriksson skrev på i somras för ytterligare två år i Linköping, men Lina Hurtigs kontrakt med Umeå går ut siste oktober. Lina är dock förtegen om framtiden. Det enda hon säger säkert är att hon kommer att bli kvar i Sverige i åtminstone ett år till, även om det funnits intresse från utländska klubbar.

Rainer Fussgänger 2015-09-23 13:07

Jag har för mig att Magdalena själv skriver Ericsson med "c" istället för k". Det gör även Linköpings FC.

Svenska fotbllsförbundet däremot envisas att skriva Magdas efternamn med "k".

Men de vägrar Emma Lundh även sitt "h" och hävdar att hon heter Lund.

Kan Lina Hurtig vara på väg till Malmö?

Rufus 2015-09-23 23:29

Förbundets halsstarrighet när det gäller stavning är kanske mindre märklig när man själv stavar sitt namn Svenska Fotbollförbundet mot alla etablerade stavningsregler.
Det ska heta "ett fotbollsförbund", men "ett bollförbund", utan binde-s.

Detta är förstås ett världsproblem av lägre dignitet, men det har stört nattsömnen hos många rättstavningsivrare och språkmänniskor i decennier. Jag är dock inte helt övertygad om att Emma Lundh skulle få sitt "h" tillagt även om SvFF skulle bryta mot sina mumifierade principer och stoppa in ett "s" i sitt eget namn... ;)

Ja, vi får väl se åt vilket håll "Hurtigrutten" går efter säsongen!