Harder matchvinnare igen för LFC

Linköpings FC fortsätter sin jakt på SM-guldet. På söndagskvällen slog man Kristianstads DFF med 3-0 på bortaplan och matchvinnare blev en danska som börjat vänja sig vid att göra mål och avgöra matcher.
Pernille Harder toppar den Damallsvenska skytteligan efter två mål mot Kristianstad. Foto: Bildbyrån

Avslutningen av Damallsvenskan är både underhållande och nervkittlande. Och med Piteås vinst i torsdags och Rosengårds trepoängare i fredags var Linköpings FC tvunget att besegra Kristianstad för att hålla sig kvar i den yttersta guldstriden och även fortsättningsvis ha allt i egna händer.

Den första halvleken slutade mållös. Linköping hade ett litet övertag men Kristianstads försvar stod upp bra och Brett Maron stod för några fina räddningar i hemmalagets mål. Spelet hade inslag av guldfrossa.

Avgörandet i matchen kom först i den 71:a minuten när Linköping fick frispark just utanför Kristianstads straffområde.Therese Ivarsson tvingades hockeytackla Stina Blackstenius. Fram mot bollen stegade danskan Pernille Harder. Hon slog bollen i en perfekt båge över muren och Brett Maron i KDFF-målet kunde bara titta på när bollen slog i nätmaskorna.

Resten av matchen blev i mångt och mycket, en transportsträcka mot slutsignalen. Linköpingsspelarna gjorde sitt bästa för att döda tid och störa Kristianstads tempo så fort man kunde. Därtill fortsatte man kontra på Stina Blackstenius men bytte även in Fridolina Rolfö som krävde ytterligare fokus för hemmaförsvaret. Linköping lyckades med sin plan och såg länge ut få nöja sig med 1-0-seger på en fast situation..
Linköpingsförsvaret hade mest fokus på KDFFs ida Guehai som fick en ganska omild behandling tills hon byttes ut i mitten av andra halvlek.

Jonna Andersson gjorde framspelad av Stina Blackstenius 0-2 i den första tilläggsminuten.. Efter en hörna i den 93:e minuten kunde Harder skicka in sitt andra mål för kvällen med en nick, Linköpings tredje i matchen. Det var danskans 17:e för säsongen. Med det leder Harder skytteligan, ett mål före Eskilstunas Gaelle Enganamouit och Piteås Pauline Hammarlund.

Nästa vecka möter Lindköpings FC Eskilstuna United hemma. Helgen efter det reser man till Malmö för att möta Rosengård. Nervkittlande och underhållande, inte sant?