Hurtig stannar i Umeå

Det är många som varit ute efter Umeå IK:s landslagsspelare Lina Hurtig men nu kan alla lägga ner sina värvarhåvar. Lina har skrivit på ett nytt ettårskontrakt med Umeå IK FF.
Lina Hurtig har skrivit på ett nytt ettårskontrakt med Umeå IK FF. Foto: Anders Henrikson

Att supertalangen Lina Hurtig skrivit på för en fortsättning i Umeå IK FF är givetvis en ytterst viktig bricka i det UIK-pussel som ska bilda truppen för 2016.
– Lina är en profil utöver det vanliga som på egen hand kan vända en match. Hon är spelaren som alla klubbar vill ha i laget, säger en mycket nöjd Mathias Johansson, klubbchef i Umeå IK FF i ett pressmeddelande.

Efter landslagssuccén mot Polen och Moldavien för ett par veckor sedan – Lina blev målskytt mot Polen – har hon varit något av ryktenas spelare. Flera av storklubbarna har visat sitt intresse, men nu har som sagt Avesta-tjejen valt att stanna i Umeå och UIK.
– Jag trivs bra och vi har ett spännande lag på gång så jag såg ingen anledning att byta miljö, säger Lina Hurtig och fortsätter:
– Framförallt känns det väldigt bra att beslutet är fattat. Nu kan jag fokusera på UIK och nästa säsong.
Hon gick in i årets säsong med en skada i högerfoten som hon ådrog sig redan i fjol. När hon väl började känns sig fräsch här på höstkanten började spelet stämma, såväl i klubblaget som landslaget.

Då kom nästa bakslag – stressfakturen i vänsterfoten som innebär att hon missar såväl avslutningen med UIK i allsvenskan som EM-kvalet med landslaget mot Danmark.
– Det handlar om sex till åtta veckors konvalescens och det har snart gått två veckor sedan jag fick diagnosen. Jag får bida min tid och sätta fokus på nästa säsong i stället, konstaterar Lina Hurtig.

Hon är inte helt nöjd när hon sammanfattar årets säsong, varken när det gäller lagets insats eller för egen del. Hon tror sig också veta varför 2015 blivit ett tämligen jobbigt fotbollsår.
– Först och främst har vi haft väldig otur med allsvarliga skador. Sen får man inte glömma att vi haft ny tränare och ett nytt spelsystem och att det tar sin tid innan allt sitter. Jag tycker ändå att det sett mycket bra ut under höstspelet och att vi har något att bygga på inför nästa år, säger Lina Hurtig inför hennes femte säsong i UIK-tröjan.