Rohlin går i mål som ikon för klubbkänsla

Linköpings största fotbollsprofil på damsidan Charlotte Rohlin spelar sin sista match på östgötsk mark söndagen den 11:e oktober när LFC tar emot Eskilstuna United på Linköping Arena. Sista matchen i karriären spelas den 18:e oktober när LFC avslutar Damallsvenskan på bortaplan mot FC Rosengård.

– Redan innan säsongen påbörjades kände jag att det var min sista säsong som aktiv och jag känner mig väldigt bekväm i det här beslutet. Jag ser fram emot att få avsluta karriären med en guldstrid och förhoppningsvis får jag bärga SM-guldet i min sista match. Jag vill tacka samtliga ungdomsledare, tränare och lagkamrater som jag har haft förmånen att spela med under åren. Det största tacket till min familj som alltid har varit där och stöttat mig i såväl medgång som motgång. Jag ser fram emot att få påbörja ett nytt kapitel efter att vi har spelat de två sista matcherna i Damallsvenskan, säger Charlotte, i ett pressmeddelande.

Charlotte Rohlin började sin karriär i det som då hette BK Kenty och som senare blev Linköpings FC. Hon är en av få i dagens fotboll som under hela sin karriär representerat en och samma förening och till dags dato har Charlotte hunnit med att spela 183 damallsvenska matcher för FC Kenty/Linköpings FC.
Utöver detta har Charlotte i egenskap av Linköpings-tjej och landslagsspelare var en viktig ambassadör för dam- och flickfotboll i såväl Östergötland som övriga Sverige.
– Jag tror inte att man kan mäta vilken betydelse Charlotte har haft för Linköpings FC och dam- samt flickfotbollen i Linköping. Hon har varit en otroligt viktig ambassadör för vår verksamhet med sin personlighet som alltid utstrålar värme och glädje. På planen har hon varit den givna ledaren som alltid har gjort sitt allra yttersta för att LFC ska bli framgångsrika. Vi är väldigt glada över att Charlotte kommer att fortsätta jobba inom föreningen även efter avslutad karriär och hon kommer att spela en viktig roll i föreningens utveckling, säger LFC:s ordförande Christer Mård.

Linköpings FC:s klubbdirektör Maria Hagström var under sex säsonger lagkamrat med Charlotte och instämmer i det som Christer Mård säger.
– Charlottes betydelse för LFC har varit väldigt stor under alla dessa år. Som lagkamrat var hon en naturlig ledare för gruppen och alltid positivt inställt både på och utanför planen där hon alltid spred en god stämning och bidrog till en bra gemenskap. Jag ser fram emot att få fortsätta jobba med Charlotte när hon nu kliver in på marknadssidan i föreningen, säger Maria.

Fakta
Charlotte Rohlin, har spelat 77 landskamper. Vann SM-guld 2009, har varit med att vinna fem cuptitlar och en supercup-seger. Och hon har två gånger, 2010 och 2011 blivit utsedd till årets back.