Det blir inget guld för Piteå

Piteås Champions League-drömmar lever. Laget körde idag över Kristianstad på hemmaplan med 4-0 och går därmed upp på en tredjeplats i den damallsvenska tabellen.

Piteå IF var piskat att vinna hemma mot Kristianstads DFF för att hänga med i kampen och SM-guldet eller en plats i Champions League. Och vann gjorde man, med klara 4-0. Men det satt hårt åt.

Piteå styrde matchen från start. Man skapade fler chanser, hade mer boll, fick fler hörnor och fick fler frisparkar blåsta i sin favör.
Men målen kom inte. De gånger då hemmalaget träffade innanför målramen stod Kristianstads målvakt Brett Maron i vägen och den första halvleken såg ut att sluta mållös.

Men hemmalaget skulle få ett förlösande 1-0-mål just före halvtidsvilan. Hanna Pettersson skickade in Piteås första mål för matchen, och sitt nionde för säsongen, i den 45:e minuten och precis efter det blåste domaren av halvleken.

Om den första halvleken varit lite krampaktig för hemmalaget blev de sista 45 minuterna raka motsatsen.
12 minuter in i den andra halvleken var tillställningen i Piteå avgjord. Då hade Nina Jakobsson gjort 2-0 i den 50:e minuten innan Hanna Pettersson gjort sitt andra för dagen. 3-0 föll i den 57:e minuten. Tio minuter efter det fastställde Emilia Appelqvist slutresultatet till 4-0.

Kristianstads DFF hade helt enkelt inte så mycket att sätta emot ett Champions League-jagande Piteå. Brett Maron höll nere siffrorna och Kristianstad var aldrig riktigt nära att göra mål idag.
PIF däremot hade en bra dag på jobbet och kunde fortsätta sina gulddrömmar. Åtminstone tills matchen mellan AIK och Rosengård var slut. Men PIF kan maximalt nå upp till 47 poäng (vid seger mot Hammarby i sista matchen) medan FC Rosengård har 48 efter AIK-matchen.