FC Rosengård tänker först Europa - sedan Linköping

FC Rosengård har med sig en 2-0 ledning från bortamötet i Champions League mot finska PK 35 Vanda och när lagen möts i returen är det få som tror på annat än avancemang för den Damallsvenska guldkandidaten.

Två tränare, fyra spelare och åtta journalister/fotografer sågs på Malmö IP för att snacka upp inför returmötet i Champions League mellan FC Rosengård och finska PK 35 Vanda.

Frågorna och svaren kändes ganska givna på förhand. Att få tror på att PK 35 Vanda ska kunna vända matchen är ingen högoddsare men förstås ville lagkapten och tränare uttrycka sin grundade mening inför returen.
– Vi vet mycket väl att det är ett av Sveriges och Europas bästa lag vi möter och att det är stor skillnad i tempo mellan finska och svenska lag. Men vi blev allt lite överraskade över hur mycket vi tilläts spela vårt spel i förra veckans match. Egentligen förväntade vi oss nog att bli satta ännu mer i press. Känslan efteråt blev att det inte var så stor skillnad mellan oss som vi faktiskt förväntat oss, säger lagkapten Jenny Korhonen till damfotboll.com.

Då frågar man sig om ni har en tro på att kunna vinna i returmatchen i Malmö på onsdagen?
– Självklart tror vi att det finns en möjlighet, säger tränaren Jari Väisänen.
– I fotboll är allt möjligt och kan vi ta ledningen kanske vi kan sätta mer press och vem vet vad som kan hända då?
– Varje match är en ny match och vi ska försöka göra bättre än senast och man måste tänka positivt inför en sådan här utmaning, fortsätter lagkapten Korhonen.

FC Rosengårds tränare Jack Majgaard Jensen fick frågan om han tycker att laget kan göra bättre i returen?
– Mer än att vinna igen så tänker jag att vi absolut kan höja tempot ett snäpp och då kanske vi också kan få utdelning i lite fler mål än sist.

Den senaste tiden har ni spelat många viktiga matcher och fler kommer. Hur svårt eller lätt är det att hålla fokus?
– Vi är vana och tänker professionellt, tar en match i taget och därmed sagt är det morgondagens Champions Leaguematch som vi har i sikte nu, inget annat.

Ni är inte i en intensiv period med slutspurten i Damallsvenskan där på söndag avgörs vilket lag som blir svenska mästarinnor. Ni spelade i lördags och Alva Nilsson från damfotboll.com ställde frågan om det möjligen kan kännas ganska bra att ha den här Champions League-matchen som en lite distraktion inför söndagens guldrace mot Linköping?
– Lite så kan det nog kännas att det är skönt att få ett avbrott och fokusera på något annat mitt emellan och det känns bra att det är en så viktig uppgift där vi behöver gå för fullt för att säkra avancemang i Champions League, vilket är målet imorgon, säger FC Rosengårds lagkapten Lina Nilsson.

Men ändå med tanke på helgens match kanske det blir så att ni vilar några spelare mot PK 35 Vanda på onsdagen?
– Det kan bli lite ändringar i laget vilka ser ni imorgon. Om ni tycker det är att vila spelare är upp till er, jag komponerar det lag som jag tror kan ge mest energi i denna match som bara är en i raden av viktiga matcher, svarar tränaren Jack Majgaard Jensen.

Onsdag 14.10 kl 19.00 Malmö ip
UEFA Women´s Champions League
FC Rosengård - PK 35 Vanda