Petra Larsson lägger skorna på hyllan

Efter en minst sagt lyckad säsong där Eskilstuna Uniteds mittfältare Petra Larsson kunde fira andraplatsen i Damallsvenskan, en säkrad plats i Champions League och inte minst att på nytt blivit uttagen i landslaget väljer hon nu att lägga skorna på hyllan.
Petra Larsson, viktig kugge på Eskilstunas mittfält, slutar spela. Foto: Bildbyrån

Mittfältaren Petra Larsson kom till United inför årets säsong och blev omgående en viktig spelare på Uniteds mittfält. Det blev dock bara en säsong i den blå United-tröjan för Petra som nu bestämt sig att lägga skorna på hyllan och sluta med fotbollen.
– Det har varit ett beslut som vuxit fram under hösten och jag känner att jag vill gå vidare i mitt liv och satsa på en civil karriär. Fotbollen har givit mig otroligt mycket genom åren men kräver också stora uppoffringar om man vill ge sig själv bästa möjliga förutsättningar att prestera, säger Petra till eskilstunaunited.se

Under sin säsong hos United i Damallsvenskan fanns Petra med i startelvan i 20 matcher, missade två på grund av avstängning och noterades för två mål.
– Det känns fantastiskt att ha varit en del av Eskilstuna United det här året och jag kunde inte fått en bättre sista säsong i karriären. Vi har haft en väldigt stark grupp av människor med ledare och spelare som alla på sitt sätt har bidragit. Jag är så himla glad och stolt över att ha representerat Eskilstuna United under denna säsong, säger Petra.

Serieepilogen mot Göteborgs FC blev Petras sista match i United-tröjan när United vann med 2-0 inför 6312 åskådare.
– Det är klart att när det är fullsatt och lite till i vår sista match för säsongen och med allt vad det innebar så ryser jag lite fortfarande när jag tänker på det – det var en mäktig upplevelse, säger Petra.

Så sent som i november fanns Petra med i landslagets startelva i EM-kvalmatchen mot Danmark (1-0) och totalt blev det 9 A-landskamper under karriären.
– Mitt främsta fotbollsminne utöver United blir när vi i Linköping tog hem SM-guldet 2009. Det är något alla spelare drömmer och självklart något alldeles extra. Också min senaste och antagligen också min sista landskamp mot Danmark inför 11 000 på läktarna kommer vara ett fint minne, avslutar Petra.

Utöver Eskilstuna United DFF har Petra även representerat Ornäs BK, Linköpings FC, Melbourne Victory och Kvarnsvedens IK.
– Vi är glada att vi har haft Petra hos oss under den gångna säsongen och hon har bidraget mycket både på och utanför planen. Hon är en fantastisk lagspelare som kan se tillbaka på en framgångsrik fotbollskarriär. Vi vill tacka för allt och önska lycka till med karriären utanför fotbollsplanen, säger Uniteds huvudtränare/sportchef Viktor Eriksson till eskilstunaunited.se