Piteå-tapp med uddamål i Manchester

På plan var skillnaden inte så stor som i övriga jämförelser mellan Manchester City och Piteå IF. Hemmalaget fick nöja sig med 2-1-seger över Sverige-treorna i torsdageftermiddagens träningsmatch. Piteås tränare Stellan Carlsson var i helhet nöjd med träningslägret och matcherna i England.

City tog ledningen på straff i mitten av första halvlek. Förra Vittsjö-spelaren Jane Ross var upphov till den. Toni Duggan satte den. Några minuter före halvtid ökade Kosovare Asllani till 2-0 efter ett mönsteranfall där även Toni Duggan var delaktig
Piteå hängde med bra fram till straffen som vi tyckte var hårt dömd. Därefter har City tagit över allt mer. De är fysiskt starkare och passningssäkrare, skriver PIteå IFs hemsida.

Tidigt i andra halvlek reducerade Tempest-Marie Norlin till 2-1 när hon snodde bollen och kom fri med engelska landslagsmålvakten Karen Bardsley och överlistade henne.

Stellan Carlsson kommenterade direkt efter matchen:
– En bra match mot en bra motståndare. Vi försvarar oss väl under hela matchen och släpper till få målchanser. Tufft att få en dömd straff mot oss som såg lite billig ut från sidan. Även jobbigt med 0-2 strax innan paus. Trots det fortsätter vi att jobba på och lyckas få kontakt med Manchester City när Tempest, gör 2-1. Generellt blir anfallsspelet bättre ju längre matchen går. En bra genomförd match. Spelarna visar återigen att vi är bra tränade och att dom har ett stort hjärta för det dom gör säger han på Piteå IF:s hemsida.

Vad tar ni med er från det här lägret?
– Det är en massa erfarenhet, naturligtvis. Vi har ju spelare som är med i de olika landslagen och har spelar internationella matcher, men vi har också flera som inte har gjort det. Vi ser att vår försvarsorganisation sitter och att spelarna är villiga att jobba hårt för varandra. Vi ser också att vi har kvaliteer i vårt offensiva spel men det finns fortfarande en hel del saker att slipa på, framförallt måste vi lära känna varandra bättre på plan.

-Sen är det massa andra saker som är kopplat till vistelsen här i Manchester som vi tar med oss inför starten av Damallsvenskan. Ett väldigt viktigt läger för både utvecklingen laget och spelarna individuellt.