Blixtinhopp rubbade inte Lundgrens lugn

Rosengårds backup-värvning Sofia Lundgren fick göra debut i FC Rosengård på ett mycket oväntat sätt. Bara 13 minuter in i matchen skadades Erin McLeod och Sofia fick lämna bänken, göra en snabbuppvärmning och hoppa in i spel i Champions League-mötet med Frankfurt.
Sofia Lundgren på väg in och skadade Erin McLeod på väg ut. Foto: Bildbyrån

Erin McLeod har haft problem med sitt knä sedan hon återvände till Malmö och på det skadade sig också andramålvakten Zecira Musovic under landslagsuppdrag och det var i den vevan som Sofia blixtvärvades in till FC Rosengård för bara några veckor sedan.

På frågan om hur tankarna gick när Erin skadade sig och det så snabbt blev ett faktum att Sofia måste ta på handskarna och ersätta Erin svarade Sofia.
– Det fanns inte tid till så mycket eftertanke. Jag bara fokuserade mig på mitt, fick några ta några bollar som snabb uppvärmning och sen gå ut på plan och försöka ta vid där Erin slutade. Jag kände mig rätt lugn och försökte också förmedla det ut till mina spelare.

Du har gått ifrån att inte spela till att göra dig redo för spel på ganska kort tid. Kändes det stressat i inledning då några halvdåliga insparkar kom?
– Det var väl några bollar som jag kunde haft bättre tillslag på men sånt går inte an att fundera över. Jag försökte styra så gott jag kunde och samtidigt hålla huvudet kallt.

Du är inte långt ifrån att ta straffen, var du på den?
– Jag hade satt mig för att ta den och det kändes nära men den var bra slagen, jag gick visserligen åt rätt håll men jag nådde ändå inte bollen.

Får du någon Flashback av dagens snabba inhopp från en match som också var en kvartsfinal i ett mästerskap?
– Ja, säger Sofia snabbt.
– Det var i VM 2003 när jag fick hoppa in i kvartsfinalen mot Brasilien men till skillnad från nu fick jag i alla fall starta och var uppvärmd även om det blev med kort varsel även då, (hon ersatte Carolin Jönsson, reds anm) minns Sofia som alltså var med och vann VM-silver i USA 2003.

Rufus 2016-03-24 13:08

Sofia Lundgren symboliserar det stora norrländska lugnet när hon tar kommandot i målet! Under sin "storhetstid", som inte ligger så många år bakåt i tiden, tillhörde hon den yppersta eliten av kvinnliga fotbollsmålvakter i världen. Tror att Sofia, om hon får vara hel och frisk, med rätt matchning kan komma upp i nästan samma nivå som hon befann sig på 2000-2012, innan skadehelvetet drabbade henne.