Rasistiska glåpord stoppade Rosengårds match

När domaren Carina Vitulano tillfälligt stoppade matchen mellan Frankfurt och FC Rosengård och Champions League kvartsfinalens andra och avgörande match berodde det på att hemmapubliken hade den ytterst otrevliga smaken att skrika rasistiska glåpord mot Gaelle Enganamouit och Marta.

Carina Vitulano gick för prata med matchdelegaten för att få stopp på ropen från läktaren och en stund senare ropade arenaspeakern ut en uppmaning om att rasism inte hör hemma inom fotbollen, rapporterar Sydsvenskan.

Ropen riktades främst mot Enganamouit.

– Vi hörde det hela tiden. Det kom ganska snabbt när de såg att hon var bra och försökte få henne att spilla energi på något annat, säger Rosengårds tränare Jack Majgaard Jensen till sydsvenskan.se

Gaelle Enganamouit höll huvudet kallt när hon stegade fram i matchens slutskede för att slå en straff. Den satte hon och höjde armen för att visa musklerna mot publiken som ett effektivt svar på tal.
– Jo, jag hörde vad de ropade. Jag brydde mig inte, säger Enganamouit till Sydsvenskan efter matchen.

Håkis 2016-03-31 08:43

Fullständigt oacceptabel och rasism hör inte hemma inom idrotten.Den sparken man såg på Tv Enganamouit göra mot en Frankfurtspelare var dock inte trevlig att se.