Amanda Edgren nära nog för Kristianstads DFF

Hon sjasade nyss en förkylning ur kroppen och var uppsatt som bänkspelare i Skånederbyt. Efter en spelarrockad på uppvärmningen fick Amanda Edgren börja på mittfältet och sluta med att sätta foten till KDFF:s sista kvitteringschans.

– En tuff match där vi gör många bra saker. Tråkigt att vi inte får en minst en poäng, sade hon efteråt.

Ett sent återbud av Elin Karlsson fick Kristianstad att kasta om i sina defensiva positioner, Amanda Edgren fick plocka av sig överdragskläderna och göra sig redo.
– Laget slussade in mig på ett bra sätt, jag gjorde det bästa av situationen, sade Edgren som hann med en träning med laget efter sjukdomsperioden.

I lördagsmatchen gick hon rätt in i mittstriden, hade flera dueller med Sara Björk Gunnarsdottir.

Kristianstad tog upp kampen bättre med Rosengård efter paus, visade att förmågan att förändra en matchbild finns där.
– Vi får ett tidigt mål i baken men svarar direkt. Den attityden har vi med oss matchen igenom, vi tror på det.

Alice Nilsson vann mark centralt innan hon försvann med två gula kort. Enbart det första var sällsynt och tangerade förra årets facit för den nya lagkaptenen. Hon får stå över KDFFs hemmapremiär mot Linköpings FC.

När Ida Guehai byttes ut kom Tilda Persson, blott 15 år, in som back.

Mia Carlsson höll ihop försvaret och fick mer offensiva ambitioner när kvitteringsjakten blev intensiv.
– Vi hade kommit överens om att inte vika ner sig. De har mycket boll men det gäller att ta vara på det man lyckas skapa. Jag borde tagit till vara min chans, sade Edgren.

Inne på stopptid hittade Carlsson fram till Edman tack vare med ett smått intuitivt samarbete, kvitteringen var inte långt borta.
– Jag har ögonkontakt med Carlsson som har en fantastisk timing. Det är bara att löpa på djupledsbollen, jag hade bestämt mig för vad jag skulle göra och det blir nästan rätt. Jag lobbar över målvakten, tror att jag inte har tid att titta upp, sade hon om avslutet som gick strax bredvid stolpen.

Sålunda stod sig Kristianstad bara till uddamålsförlust och ett avgörande som rimmade illa för de flesta i det orangea laget.
– Trist att det ska vara ett sådant mål som avgör, men vi fokuserar på det vi gör bra i den här matchen.

Vad tar ni med er från premiären?
– Allt det vi skapar, attityden matchen igenom och att vi gör det vi kommit överens om. Det lilla extra ser vi till att ta fram i nästa match.