LB07:s tremålsskytt sänkte Älta

Det var högsommarvärme när LB07 på söndagseftermiddagen tog emot Älta IF och vann med 3-0. För första gången i år inverkade värmen på spelet. Michaela Johnsson gjorde alla målen för serieledande Limhamn Bunkeflo.
Michaela Johnsson jublar efter sitt 1-0-mål bakom Ältas målvakt Petra Kumin. FOTO. Dan Nilsson, Bildbyrån.

I inledningen av matchen var Älta som piggast med ett fint kortpassningsspel, dock lyckades man inte skapa några farligheter. Det dröjde faktiskt nästan 20 minuter innan något lag lyckades skapa ett riktigt avslut. Sedan börja hemmalagets spel att stämma bättre och kunde få ett visst tryck på Älta. I 27:e minuten satte Michaela Johnsson behärskat 1-0 i nätet. Resten av halvleken dominerade LB07 ganska rejält och skapade ett flertal lägen med chans att utöka sin ledning och strax före paus gjorde Michaela Johnsson sitt andra mål för dagen till 2-0 som blir halvtidsresultat.

I andra halvlek har LB07 full kontroll på matchen och spelar stundtals ett väldigt vägvinnande passningsspel, men först i den 79:e matchminuten lyckas man sätta spiken i Ältas kista då återigen Michaela Johnsson håller sig framme på ett fint inlägg och lugnt sätter 3-0.

Hemmalagets spel stämde inte i början, men god moral och kämparanda gjorde att man tog över efter ett tag och till slut fick fullständig kontroll på matchen. Det var väldigt varmt för årstiden, en bra bit över 20 grader och det märktes att det var tungt för spelarna, det tar lite tid att vänja sig vid värmen. Hemmalaget var så klart nöjda med resultatet, att man fortfarande inte tappat poäng och att man nu kunde hålla nollan bakåt.

Text: Fredrik Helldal