Patrice Lair ny PSG-tränare

Franska toppklubben PSG byter tränare. Kontraktet med Farid Benstiti går ut och förlängs inte. Istället efterträder Olympique Lyons fd tränare Patrice Lair - för andra gången. Han kommer till en klubb där flera tidigare Damallsvenska spelare är på väg att lämna.
Patrice Lair är ny tränare för PSG (Foto: Bildbyrån)

2010 efterträdde Patrice Lair Farid Benstititi som tränare för Olympique Lyon. Med Lair vid rodret vann laget fyra franska mästerskap i rad och för första och andra gången även UEFA Women's Champions League.
Benstiti blev landslagstränare för Ryssland och sedan även klubben WFC Rossiyanka (där svenskorna Linnéa Liljegärd och Sofia Jakobsson spelade) innan han återvände till Frankrike för att träna PSG. Målsättningen var att utmana Lyon om första platsen både nationellt och internationellt.

Nu återstår en omgång i den franska ligan och åter igen står Olympique Lyon som klar vinnare. Lyon har även förnedrat PSG i semifinalen i Champions League där man vann ena matchen med hela 7-0.

Patrice Lair tog över ytterligare en gång efter Farid Benstiti. I en intervju med franska Eurosport har han sagt att han gärna hade velat att både Jessica Houara och Caroline Seger hade stannat i PSG, men att de redan var överens med Lyon inför nästa säsong.

Enligt uppgift kommer även Shirley Cruz lämna PSG (för Barcelona) och även Anja Mittag sägs vara på väg bort.