Tredje raka hemmasegern för Djurgården

Djurgården tog på söndagen sin tredje raka vinst på hemmaarenan, Stockholms stadion. Genom mål av Mia Jalkerud och Hanna Lundqvist besegrades tabelljumbon Kristianstads DFF med 2:0.
Straffsituation när Carolina Mendes fälls av Sif Atladottir (t v) och Mia Carlsson (t h) FOTO: Anders Henrikson.

Inför 385 åskådare på den anrika arenan verkade Djurgården självsäker i den första halvleken. Man rullade bollen säkert i backlinjen och framåt. Petronella Ekroth var tillbaka från sin skada och på sin vanliga mittbacksposition bredvid utmärkta Sheila van den Bulk.

Kristianstads DFF som hade kommit till Stockholm med endast två poäng ur sju matcher var nästan tvungen att satsa allt på att få med sig minst en pinne. Och det blev en hel del försök på Gudbjörg Gunnarsdottir som hade ett flertal bra räddningar i Djurgårdens mål , inte minst i andra halvlek. Ändå så saknas det just nu en riktigt vass avslutare i Kristianstads spel. Ida Guehai borde ha träffat i den första halvleken, men istället föll målet på andra sidan. Mia Jalkerud fick bollen efter en fin passning och tvekade inte att placera den bakom en chanslös Brett Maron.


Djurgården var sedan närmare andra målet än Kristianstad en kvittering. Matchbilden i andra halvleken blev dock annorlunda. Skånskorna blev starkare och bjöd på en kämparinsats, fortfarande dock med alldeles för lite självförtroende och beslutsamhet i den sista tredjedelen.

De sista tio minuterna avmattades KDFF:s ansträngningar lite och på en snabb kontring blev det 2-0 till Djurgården i den 86:e matchminuten och det var avgjort. Mia Jalkerud slog en fin cross till höger sidan och inbytta Hanna Lundqvist tvekade inte en tiondels sekund och placerade snyggt in 2-0 till hemmalaget. Som jublade stort efter domae Pernilla Larssons slutsignal.

Med nu 13 poäng har Djurgården inte mindre än 10 poäng före Umeå IK under strecket och 11 poäng på jumbon Kristianstad. Dessa två lär ha det ytterst svårt att ta in Djurgårdens försprång och kanske har man säkrat kontrakt redan i dag.

För Kristianstads DFF väntar nu en absolut måste match mot Kvarnsveden hemma medan Djurgården har inget att förlora på Valhalla IP i Göteborg.