Jätteskräll av Mallbacken mot Eskilstuna

Mallbackens IF stod för en skräll när man hemma på Strandvallen besegrade topplaget Eskilstuna United med 2-1 (0-0) på onsdagkvällen.. Stor matchvinnare blev Julia Karlenäs som nickade in 2-0 med sex minuter kvar av matchen.
Matchvinnare Julia Karlenäs i grönt ler. Foto: Bildbyrån (arkiv)

Mimmi Larsson presenterade sig på sin tidigare hemmaplan när honnu återvände med Eskilstuna United till Strandvallen.
Mallbacken stod upp bra i den första halvleken och Zoe Ness var närmast chansmässigt. United kom att vinna halvleken på poäng, Frida Svensson var närmast på en frispark från Annica Svensson, men den kunde Lee Alexander ta hand om till slut. Annica Svensson gjorde i sin 50:e match i Eskilstuna-tröjan och var den som tog hand om frisparkarna och hörnorna som blev farliga.

Mallbacken fick sedan en perfekt start på den andra halvleken, Antonia Göransson, som verkligen har kommit in som en vitaminkick för värmlänningarna, drogs ner i straffområdet av Louis Quinn. Zoe Ness tog hand om straffsparken och placerade in den till vänster om Emelie Lundberg. En riktigt bra straff.

Eskilstuna United pressade sedan tillbaka Mallbacken under större delen av halvleken och Mimmi Larsson var på väg igenom vid flertalet tillfällen. Men då kunde Sarah Bergman eller Mallbackens lagkapten Frida Broström reda ut det hela.
Frida Svensson hade sedan ett skott i ribban och det osade en kvittering. Men mitt i anstormningen fick Mallbacken en frispark på vänsterkanten som Anna Green tog hand om och nådde Julia Karlenäs panna, bollen gick i en båge över Emelie Lundberg i United-målet.

Eskilstunas Vaila Barsley som kom in i den 75:e minuten (istället för Elin Rombing) var sedan högst på en högerhörna med bara minuten kvar och kunde placera in 2-1 reduceringen. Men trots anstormningen var detta det närmaste United kom i mål-väg. Mallbacken tog därmed sin andra seger i årets Damallsvenskan och klättrade förbi KIF Örebro i tabellen. Segern var också Värmlands-lagets första i Damallsvenskan mot Eskilstuna.
736 åskådare kom till Strandvallen och det var den näst bästa noteringen i år hemma.

Text: Anders Andersson

The Observer 2016-06-16 07:30

Att Mallbackens IF Sunne kämpar för nytt kontrakt varje år i DA är inget nytt. Att de kan ställa till det för alla andra lag i DA hemma på Strandvallen (vars gräs nu såg helt OK ut) är heller inget nytt. Igår fick United känna på det, liksom tidigare Piteå. Nu är MIF nära det poängsnitt som brukar krävas för nytt kontakt.

Just nu ser det allt mer osannolikt ut att United ska kunna utmana två-i-topp i DA. Då hade man behövt vinna alla matcher mot alla lag nedför i tabellen och plocka poäng från både LFC och FCR.

Rufus 2016-06-16 15:07

Håller inte med om att det var en "jätteskräll". Inte med tanke på Eskilstunas olika bekymmer med skador (Schough, Banuzic) och avflyttade matchvinnare från fjolåret (Enganamouit och Petra Larsson-Johansson). Sedan har Mallbackens IF Sunne sitt trumfkort i den 12:e och viktiga nyckelspelaren: Strandvallen!