Lisa Dahlkvist tillbaka i Örebro

I dag blev det helt klart att mittfältaren Lisa Dahlkvist återvänder till KIF Örebro efter en säsong i den franska ligan med toppklubben Paris Saint-Germain.
Lisa Dahlkvist tackar supportrarna efter match med PSG. Foto: Bildbyrån

– Det känns verkligen jättebra att komma tillbaka hem till Örebro, säger Lisa Dahlkvist.

I slutet av augusti förra året lämnade Lisa Dahlkvist KIF Örebro och Damallsvenskan för spel i storklubben PSG. En säsong, 28 matcher och tre mål senare vänder landslagsmittfältaren tillbaka till KIF Örebro.
– Det känns jättekul och jag ser fram emot att spela med KIF Örebro i damallsvenskan igen,
säger hon i ett pressmeddelande.

För KIF Örebros ordförande, Charlotta Nordenberg, är Lisa Dahlkvists återkomst glädjande.
– Vi ville ge Lisa möjlighet att spela i ett av Europas verkliga topplag när förfrågan kom förra året. Självklart hoppades vi då att hon skulle komma tillbaka till oss efter sin tid i Frankrike och nu blir det också så, vilket vi är väldigt glada över, säger Charlotta Nordenberg.

KIF Örebros klubbchef, Anders Nilsson, som har fört förhandlingarna med Lisa, kommenterar landslagsmittfältaren återkomst till KIF Örebro:
– Det känns naturligtvis jättebra att Sveriges, i mitt tycke, bästa mittfältare kommer tillbaka till KIF Örebro. Lisa kommer med sin erfarenhet och sitt kunnande att tillföra mycket, hon kommer dessutom göra Damallsvenskan ännu mer intressant att följa.

För Lisa, som spelade i KIF Örebro under fjolåret och 2002-2004, blir det tredje sejouren i klubben. Mittfältaren har tillhört det svenska landslaget sedan 2008 och ingår i Pia Sundhages bruttotrupp till OS i Rio senare i sommar.

Avtalet med Lisa Dahlkvist sträcker sig till och med årsskiftet.