Kristianstads klubbchef får lämna

Nattsvarta rubriker och ekonomiskt trångmål är verkligheten i Kristianstads DFF:s verksamhet där man för ett ständigt arbete att få intäkterna att matcha kostnaderna. Första trepoängaren kom i helgen men idag överskuggas det kanske av beskedet att man har tvingats säga upp sin klubbchef Tina Hedberg.

De senaste åren har Kristianstads DFF jobbat mot klockan för att rätta till sin ekonomin så att man inte haft negativt kapital i de periodiserade boksluteten avstämt den siste augusti och därmed mista elitlicensen. Nu skärper SvFFs Elitlicensnämnd sitt krav ett steg.

För nio månader anställde Kristianstad Tina Hedberg. Som klubbchef har hon haft sin huvudsakliga uppgift i att bygga upp och skapa bra relationer med KDFF:s samarbetsparters. Hon har även jobbat med projektet orangea staden och nya arenan på söder. Jobb som nu får läggas över på andra i föreningen.
– Det är jättetrist så klart, jag fick beskedet i samband med förra styrelsemötet. Jag förstår ju att man måste göra något och det finns olika sätt att göra det på, det här är ett sätt, säger Tina Hedberg till Kristianstadsbladet.

Ordföranden Håkan Lahti om att man inte har råd att behålla sin klubbchef
– Det här är inget personligt mot Tina. Nu måste någon annan göra hennes jobb på ideell basis, tyvärr är det så. Jag får rycka in delvis och ”Beta” (huvudtränaren Elisabet Gunnarsdottir) får jobba 25 timmar om dygnet, säger ordföranden Håkan Lahti.

Rufus 2016-06-21 14:14

Travesterar en klassisk teaterreplik: "Det ska f-n vara klubbdirektör" (inom svensk damfotboll).

mia.e. 2016-06-22 00:04

Att Elitlicensnämnden har skärpt sina krav har jag läst någonstans, men hänger inte riktigt med på betydelsen av det, rent konkret. Slår det hårdare mot vissa lag, eller är det en generell skärpning som drabbar samtliga lag med samma konsekvens? Flera lag har ju besvärligt att få ihop ekonomin, men riktas den här skärpningen nu mot vissa lag som förläggs med skärpta och tuffare krav än de andra av den ena anledningen eller den andra, får svårare förutsättningar än andra att klara dem?

Sedan undrar jag också vad "nya arenan på söder" är för något?

När en person varit anställd i nio månader, så är det lite som en projektanställning upphör, utåt sett, och klubben har ju gjort helt klart att skälet enbart är ekonomiskt. Jag läste någonstans att andra klubbar har kunnat justera sina budgetar genom "spelarförsäljningar", om det har varit ett avbrutet kontrakt och då möjlighet för spelaren att signera ett nytt med ny klubb mot någon ersättning från den nya klubben till den gamla, eller om det enbart handlat om att avsluta ett kontrakt och därmed minska utgifter eller ett underskott genom färre löner. Det är väl så man ska se att klubbchefens anställning upphör.

LdB FC 4 Ever 2016-06-22 20:24

Det är ju samma sak varje år KDFF lever tyvärr över sina tillgångar sen är det oerhört tråkigt att stora sponsorer inte satsar på KDFF utan kör all in på handbollslaget!

LdB FC 4 Ever 2016-06-22 20:25

Det är ju samma sak varje år KDFF lever tyvärr över sina tillgångar sen är det oerhört tråkigt att stora sponsorer inte satsar på KDFF utan kör all in på handbollslaget!