Piteå spräckte Vittsjös hemmasvit

Vittsjö tog emot Piteå IF hemma på Vittsjö IP inför endast 384 personer. De fick se en match där gästande Piteå dominerade stort i första halvlek bortsett från de fösta tio inledande minuterna av halvleken. Piteå tog en välförtjänt ledning i paus. Det var skånskornas första förlust på hemmaplan i år.
Lena Blomqvist jublar efter sitt mål. Vittsjös Johanna Andersson tänker på något annat. FOTO: Afdo Bilkanovic, Bildbyrån.

I början av matchen hade Piteå lite flyt med ett domslut. Faith Ikidi rev ner en helt fri Linda Sällström och kunde mycket väl fått rött kort för det tilltaget, men domare Lovisa Johansson missade situationen och blåste inte ens frispark.

I matchens 13:e minut fick Piteås Lena Blomqvist på ett bra skott som Katie Fraine i Vittsjö-målet tvingades tippa till en hörna. Hörnan som June Pedersen slog gick tätt över mål. Tre minuter senare hade Vittsjös Ngozi Okobi ett skott på mål som Hilda Carlén klarade lätt. I 34:e minuten tog Piteå ledningen genom Lena Blomqvist framspelad av June Pedersen. Nära kvittering tre minuter senare närVittsjös Sandra Adolfsson sköt strax över mål. Två minuter senare fick Piteå en frispark 20 meter utanför straffområdet. June Pedersen lade den och Katie Fraine tvingades tippa till hörna.


Andra halvlek blev rätt händelsefattig. Vittsjö försökte få till en kvittering. I matchens 76.e minut kom Vittsjös bästa målchans genom inbytta Ebba Hed som sköt ett skott i ribbans överkant. På tilläggstid hade Sandra Adolfsson på nytt ett skott som gick över.

Stellan Carlsson, Piteå IFs tränare:
- Jag är extremt nöjd med tre poäng. Vi gör en briljant första halvlek. I andra blir vi mer inriktade på att hålla de tre poängen. Vikten av dem går inte att understryka. Alla segrar man tar blir extra värdefulla.

June Pedersen, Piteå IF:
- Jag är stolt att vi tog med oss de här tre poängen. Det blev närkampsspel och det gynnar oss bra.

Ingemar Nilsson, Vittsjö GIKs tränare:
- Det var en jämn match. Vi har lite svårt att göra mål. Vi började bra men sedan tog Piteå över en hel del. Vi hade en miss i vårt försvar där vi står passiva tyvärr och då gör de mål. Vi har fem avslut och lyckas inte bättre-

Emmi Alanen, Vittsjö GIK
- De första femton minuterna var riktigt bra sedan vet jag inte vad som hände. Jag är besviken. Det var jobbigt att möta Piteås femmanna-mittfält.

Text. Anders Bystedt